fbpx

Mind Maze

Poate Sherlock Holmes să devină subiect de design arhitectural? Ei bine, Seán & Stephen, alături de Neu Architects, au pornit de la iconica imagine a uşii din 221B Baker Street pentru a crea şase labirinturi, presărate cu pattern-uri grafice şi simboluri, pe post de ghicitori pentru descifrarea a tot atâtea aventuri ale detectivului.

Mind Maze

Museum of London expune, până pe 12 aprilie 2015, un carnet de notiţe al lui Sir Arthur Conan Doyle, un manuscris al lui Edgar Allan Poe sau pardesiul Belstaff purtat de Benedict Cumberbatch în seria tv produsă de BBC, alături de multe alte obiecte, toate alese pentru a construi portretul detaliat al lui „Sherlock Holmes – The Man Who Never Lived and Will Never Die”. Iar instalaţia Mind Maze, concepută de două firme de arhitectură,  completează acest puzzle cu o altă serie – cum altfel decât tot de puzzle-uri – dar, de data aceasta, interactive.

Mind Maze

Mind Maze

„Mind Maze e compus din structuri de sine stătătoare şi uşor de mutat, amplasate în foyerul Museum of London. Şi reprezintă ilustraţii vizuale ale enigmaticului sistem de gândire al lui Sherlock Holmes. Începutul fiecărei poveşti e marcat de o versiune a uşii de intrare în casa lui; vizitatorii sunt invitaţi să se uite, să atingă, să intre şi să înconjoare aceste structuri, în ideea de a le descifra” povestesc Seán McAlister & Stephen Mackie.

Mind Maze

Fiecare dintre cele şase vestibuluri deschid universul unei intrigi. Odată intrat, vizitatorul găseşte o minuţioasă hartă grafică: indicii sub formă de texturi, simboluri şi semne printate sau colate pe toate suprafeţele.

Mind Maze

Mind Maze

Fiecare labirint este unul static, de dimensiunea unei cabine de telefon. Bogăţia micilor detalii este cea care ajută vizitatorul să poată depista despre care din cele 56 de scurte povestiri scrise de Sir Arthur Conan Doyle e vorba
respectivul labirint. Una din intrigile ilustrate în Mind Maze, de exemplu, este cea Ritualul Musgrave – o ghicitoare care, odată rezolvată, duce la elucidarea unei misterioase dispariţii.

Mind Maze

Mind Maze

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0