fbpx

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

În ultima perioadă am avut ocazia să prezentăm în numerele revistei igloo, dar și pe site, o serie de proiecte de succes realizate în Cluj (oraș candidat la câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană) care a cunoscut o dezvoltare armonioasă și prin spațiile nou construite și amenajate. De curând, am descoperit prin intermediul prietenilor de la DESIGNIST „un nou loc fresh în Cluj”: Mint Bistro.

Articol preluat de pe designist.ro
Fotografii: Andra și Marius Drăgan

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

Decorul Mint Bistro  este creat de Dacian Morar, care împreună cu un prieten a deschis în iunie micul bistro cochet. Dacă vă mai amintiți, Dacian este și creatorul Cluj Apartments.

“Pe Adrian Balcău  l-am descoperit pe Designist.  Am citit că este un designer din Cluj, aşa că, în spiritul nostru de a favoriza colaboratorii locali, l-am contactat şi am cumpărat câteva perne pentru banchetele de la Mint. Mi s-a părut că imaginile sale urbane, manipulate foarte original, se potrivesc în spaţiul nostru “fresh”. Pe Eliza Jurca, de la 7 Lămpi, o cunoşteam mai demult prin intermediul unor prieteni comuni. Lămpile sale lucrate manual din hârtie reciclată fac un joc de lumini fermecător pe pereţii albi de la Mint”, povestește Dacian.

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

Mint este un mic bistro cu 10 mese pe strada Gheorghe Șincai sau, cum îi spune Dacian, un proiect de suflet mai mult decât o afacere. Are două zone amenajate distinct, parterul și subsolul, și o livadă minunată. Iar casa este o clădire veche pe care proprietarii au renovat-o cu grijă:

“O parte din sculpturile de piatră de pe faţadă le-au găsit în podul casei, puse la “păstrare”, altele au fost restaurate de un meşter pietrar din Turda. Am descoperit cu plăcere că în perioada interbelică în casă funcţiona o prăvălie de vinuri şi o cramă la subsol. Aşa se justifică frumoasa pivniţă cu bolte de cărămidă, de dimensiuni generoase, pe care şi noi am amenajat-o ca wine bar”, spune Dacian.

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

Ni s-a părut interesantă și experiența lui Dacian în amenajarea Mint Bistro, cu totul diferită de cea amenajării apartamentelor fermecătoare cu care ne-a obișnuit deja:

“Obişnuit cu amenajările mele de la Cluj Apartments, am fost tentat să aglomerez cu culoare sau cu obiecte, dar am descoperit că un spaţiu public, fie cafenea sau restaurant, se decorează foarte diferit de o casă de locuit. Într-un spațiu public, mulţimea de oameni aduce suficientă culoare şi dinamism. Oamenii, în diversitatea lor, cu înfăţişări şi haine diferite, devin parte a decorului. Iar spaţiul parcă cere să fie aerisit şi minimalist, pentru a echilibra vizual întregul.

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

La Mint mănânci sănătos, te relaxezi în livadă sau bei un vin în răcoarea subsolului:

Mint este un spaţiu luminos, “fresh”, epurat de decoruri inutile, cu muzică bună, şi nu în ultimul rând… la Mint nu se fumează – ne asigură Dacian.

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

În weekend-urile în care ploaia nu dă târcoale, Mint Bistro se mută în livadă, adică la câteva minute de casa din Gheorghe Șincai, pe un deal – strada Eta Boeriu. Aici ești invitat la brunch, iar meniul e anunțat din vreme pe pagina de facebook. Așadar, dacă visezi la un weekend în hamacul de sub copac, cu pauză de bunătăți sănătoase la masa din baloți de paie, stay cu ochii pe Mint.

Mint Bistro: un nou loc fresh din Cluj

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0