fbpx

„Natura este sufletul artei”. Studio Floreasca, un proiect marca Annterior

Arhitectele de la Annterior ne-au obişnuit cu amenajări de o eleganţă sofisticată, cu un aer de nostalgie, populate cu piese de mobilier şi lucrări de artă alese cu o deosebită atenţie. Acest studio din cartierul Floreasca reprezintă o nouă etapă în activitatea biroului, cu accent pe restaurare, şi, în acelaşi timp, dovedeşte îndrăzneală şi dorinţa de a experimenta cu texturi variate.

Studio Floreasca reprezintă proiectul pilot pentru un nou concept dezvoltat de Annterior, de renovare şi restaurare a proprietăţilor vechi din Bucureşti cu accent atât pe estetică, cât şi pe aspectele etice are procesului, cu scopul de a le reda circuitului locuirii ca produse complete şi contemporane.

annterior_floreasca_7

Proiectul a pornit de la un spaţiu existent de dimensiuni reduse, cu o suprafaţă de numai 42 mp, dar cu un aer de je-ne-sais-quoi dat de elementul definitoriu al tavanului în șarpantă. Rețeaua electrică și instalațiile au fost înlocuite în totalitate, iar tencuielile, vopsitoria și montajele au fost realizate ca la carte, fără niciun compromis în materie de calitate.

annterior_floreasca_8

În viziunea Annterior, luxul – un concept adeseori abuzat – constă, în primul rând, în armonia și aura emanate de materialele naturale. Arhitectele cred cu tărie că un interior frumos este unul care se sprijină pe „oase bune”. Prin urmare, finisajele, vizibile și mai ales invizibile, sunt impecabile și ingenios amplasate, precum în cazul caloriferului scund sau al centralei din bucătărie, camuflate de structuri din metal perforat.

annterior_floreasca_9

Dezavantajul suprafaţei restrânse a reprezentat o provocare ce le-a îndemnat pe arhitecte să gândească mai multe rezolvări ingenioase de ordonare a zonelor, obţinând un aspect final unitar, aerisit și relaxat. O serie de elemente care îmbină naturalul cu preţiosul acordă interiorului un aer de presigiu, şi îndeplinesc, de asemenea, şi un rol funcţional.

annterior_floreasca_10

Astfel, parchetul din lemn masiv de stejar, montat în tot apartamentul, fluidizează vizual spațiul, în timp ce blatul de marmură albă din bucătărie face spațiul confortabil și ușor de folosit. Un glasvand din metal albastru desparte studioul în două zone distincte, iar soluțiile de depozitare custom, ce includ o  bibliotecă built-in, utilizează la maxim volumetria, devenind, în același timp, invizibile.

annterior_floreasca_11

Griurile luminoase și texturile naturale de lemn, lână, marmură sau piele devin un fundal elegant pentru lucrări de artă şi piese vintage spectaculoase, precum banca monahală de început de secol XX din zona de dining. În dormitor, albastrul bogat al pereţilor scoate în evidenţă forma şi luciul căpătâiului de pat Art Deco.

PROIECT: Studio Floreasca; AMPLASAMENT: Floreasca, Bucureşti; SUPRAFAŢA: 42 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Annterior Studio; ECHIPA: arh. Anna Chiţan, arh. Maria Farcaş; COLABORATOR: arh. Sandra Duţă; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0