fbpx

Dinamism și creativitate în amenajarea unei locuințe bucureștene

Colaborarea dintre arhitecţi, designeri şi beneficiari se dovedeşte nu de puţine ori a fi punctul forte creativ al întregului proces de amenajare. Aşa s-a scris şi povestea conturării acestui apartament de 70 mp din Bucureşti, a cărui transpunere spaţială a încercat să fie cât mai fidelă relaţiei dintre cartier, spaţiu şi cuplul de beneficiari.

Astfel, s-a inversat accesul spre dormitor care ar fi scurtcircuitat relaţia dintre living şi fe­reastra generoasă, iar bucătăria a fost inversată cu baia de oaspeţi. Livingul deschis este zona din care povestea se infiltrează în toate toate celelalte spaţii ale casei. Pe unul dintre pereţii acestuia, desenul fetei cu capul în nori pe care graficiana Corina Ioniţă (unul dintre beneficiari) l-a realizat pentru tapet dă tonul amenajării.

Tema se continuă şi cu gravura de pe panoul din sticlă acompaniat de o bibliotecă metalică, custom-made. Poliţele acesteia au aceeaşi inimă din stejar precum cele două mese de cafea de dimen­siuni diferite. Sticla şi lemnul convieţuiesc armonios în compania peretelui de beton (Betonia) cu perforaţii pentru sticlele de vin, într-un ambient a cărui nuanţă de fundal este cea caldă, potenţată de tonurile de galben (parchet, mobilier).

Acestea se prelungesc tematic atât în zona bucătăriei, cât şi în holul îngust în care au fost plasate dulapuri pentru depozitare, placate cu oglindă spre amplificarea optică a spaţiului. Dormitorul are un ton minimalist, patul impunându-se vizual în spaţiu. În baia principală s-a optat pentru placarea unui perete cu parchet, aici decupându-se şi contururile unui dulap. Iluminatul a fost atent pus în scenă, acordându-se o atenţie specială luminii de accent.

S-au folosit benzi led în spatele draperiilor sau peste mobilierul TV. Rezultatul este o amenajare dinamică şi creativă care nu pierde din vedere importanţa sentimentului de relaxare şi intimitate.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0