fbpx

O cabană pitorească aproape de graniţa dintre Cehia şi Germania

La trecerea dintre vară şi toamnă, vă prezentăm proiectul unei mici cabane al cărei amplasament, în mijlocul unui peisaj deluros încă sălbatic, o transformă într-un discret şi pitoresc observator al schimbărilor survenite în cadrul naturii înconjurătoare. Începută şi abandonată în anii 1980, construcţia a fost redescoperită, reimaginată şi finalizată abia anul trecut.

Constând într-un volum compact, dar cu o anumită plasticitate, deservit de o anexă de dimensiuni mici, cabana apare complet transformată în raport cu  structura originală. La exterior, tencuiala de brizolit gri a fost înlocuită cu panouri din lemn negru, prelucrat la faţa locului de către proprietari.

mjolk-architekti-cottage-pod-bukovkou-boysplaynice-exterior

În cadrul volumului principal, componentele unei cabane tradiţionale – pereţii, acoperişul şi coşul de fum – se contopesc în cadrul unei singure forme abstracte. Ferestrele rotunde le contrabalansează pe cele rectangulare, conferind construcţiei aspectul unei căsuţe pentru păsări.

mjolk-architekti-cottage-pod-bukovkou-boysplaynice-exterior-ferestre

În contrast cu exteriorul, interiorul, simplu şi funcţional, este dominat de lemn natur, care urcă până la nivelul acoperişului, creând o atmosferă călduroasă şi primitoare, un refugiu ideal în mijlocul unui climat adeseori aspru.

mjolk-architekti-cottage-pod-bukovkou-boysplaynice-living

Zona de zi şi-a păstrat locul din cadrul layout-ului original, în timp ce zona de noapte a fost complet reconfigurată. Aceasta conţine acum două dormitoare cu acces separat – cel matrimonial, accesat printr-o scară ascunsă în cadrul unei depozitări, şi un altul, mai mic, conectat cu bucătăria printr-o scară metalică.

mjolk-architekti-cottage-pod-bukovkou-boysplaynice-dormitor

Mica anexă, ca un model la scară, simplificat, al construcţiei principale, conţine un dormitor pentru oaspeţi şi o saună, ideală pentru relaxare pe timp de iarnă.

PROIECT: Cottage Pod Boukovou; AMPLASAMENT:  satul Jiřetín Pod Bukovou, Cehia; SUPRAFAŢĂ TEREN: 1289 mp; SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ CABANĂ: 85,5 mp; SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ ANEXĂ: 21 mp; ARHITECTURĂ: Mjölk architekti; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0