fbpx

O căsuţă precum o cabină de pe o navă, în natura Cehiei

Deşi având o suprafaţă foarte mică, şi ascunsă în mijlocul naturii verzi din apropierea Barajului Vranov, această căsuţă reimaginată oferă un spațiu interior surprinzător de generos. Inspiraţi de apropierea apei, arhitecţii au creat o amenajare ce aminteşte de aspectul cabinelor de pe o navă. Privită din exterior, casa este pur funcțională și modestă, în timp ce, prin contrast, interiorul este modern, spațios și bine gândit până la ultimul detaliu. 

Reconstrucția casei existente a mers mână în mână cu amenajarea interiorului, pentru ca fiecare centimetru pătrat să poată fi folosit din plin. Zona de zi conţine un hol de acces, o baie, un spaţiu de depozitare, o cameră utilitară şi, desigur, livingul cu chicinetă, ce oferă o perspectivă spectaculoasă asupra apei şi măsoară, în plan, numai 5 x 8,5 m. Zona de noapte, amplasată în mansardă, este compusă din două dormitoare şi un dressing. Aici, arhitecţii au adoptat o abordare „inversă”, creând mai întâi spaţiile necesare dormitoarelor şi decupând apoi acoperișul, pentru a menţine dimensiunile modeste ale casei.

cottage_ship_cabin_6

În ceea ce priveşte materialele, pentru structură s-au folosit panouri CLT din lemn masiv, placate cu scânduri de larice arse şi uleiate. Ferestrele cu sticlă termoizolantă au, de asemenea, ancadramente din lemn de larice, cu finisaj natur. Pentru placările interioare s-au folosit scânduri de molid, ce creează o atmosferă de refugiu confortabil şi accentuează legătura permanentă dintre mica locuinţă şi natura înconjurătoare.

cottage_ship_cabin_7

Spații de depozitare discrete se regăsesc în fiecare colț al casei, și totul este la locul său, la fel ca într-o cabină de pe o navă. Camerele ce compun zona de zi comunică deschis, în timp ce mansarda oferă un grad sporit de intimitate.

cottage_ship_cabin_8

 PROIECT: Cottage inspired by ship cabin; AMPLASAMENT: Barajul Vranov nad Dyjí, Cehia; SUPRAFAŢA LA SOL: 43 mp; SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ: 65 mp; ARHITECTURĂ: Prodesi/Domesi; AUTORI: Klára Vratislavová, Pavel Horák – arhitecţi principali; ECHIPA: Jan Švarc; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0