fbpx

O notă de dinamism şi relaxare pentru o piaţă publică. Cafeneaua 1402, Aranya, Qinhuangdao, China

Situată într-o piaţă publică în apropiere de una dintre intrările principale în cartierul exclusivist Aranya, adiacent oraşului Qinhuangdao, la mică distanţă de Beijing, cafeneaua 1402 ocupă parterul unei clădiri existente din cărămidă, cu acoperiş în pantă. Constituind o juxtapunere între vechi şi nou, proiectul a inclus atât amenajarea interiorului cât şi a terasei generoase, rezultatul fiind un nou punct de convergenţă pentru activitatea din zonă.

Noua faţadă de sticlă integrează uşi şi ferestre pliabile, cu vedere atât spre piaţa publică, cât şi spre terasă, cu rolul de maximizare a trasparenţei şi interacţiunii dintre interior şi exterior.

1402_coffee_shop_6

Înăuntru, arhitecţii au inserat un nou volum, constând într-o „cutie” din ciment pigmentat care integrează mai multe funcţiuni – expunere, servire, aşteptare şi şedere – şi, în acelaşi timp, oferă vizitatorilor scenarii diferite de experimentare a spaţiului, în ciuda suprafeţei restrânse. Această „cutie” se extinde către exterior, depăşind limita faţadei şi devenind un nou focus vizual în cadrul unei clădiri altfel neremarcabile în context.

1402_coffee_shop_7

Zonele de şedere oferă graduri diferite de intimitate, în funcţie de nevoile fiecărui client. Separat de principala zonă de bar din cadrul cafenelei, structura nou-introdusă include un bar secundar, mai mic.

1402_coffee_shop_8

Afară, platforma în formă de cruce are, la rândul său, rolul de a menţine continuitatea vizuală între interior şi exterior, în timp ce pavajul din agregat de ciment creează o atmosferă relaxată, de curte exterioară.

1402_coffee_shop_9

O serie de piese fixe – pereţi separatori de înălţimi diferite, banchete şi mese – marchează spaţiul ca aparţinând localului şi, de asemenea, îl dinamizează, generând diferite niveluri de experimentare a sa. Acesta sunt realizate din acelaşi tip de ciment folosit pentru „cutia” din interior, accentuând, din nou, idea de continuitate.

1402_coffee_shop_10

PROIECT: 1402 Coffee Shop; AMPLASAMENT: Aranya, Qinhuangdao, Provincia Hebei, China; SUPRAFAŢA TERENULUI: 344 mp; SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ: 94 mp; SUPAFAŢĂ TERASĂ: 250 mp; ARHITECTURĂ: B.L.U.E. Architecture Studio, ECHIPA: Shuhei Aoyama, Yoko Fujii, Jiaxi Li; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0