fbpx

o secțiune transversală prin desenul de arhitectură Architectural Drawing Prize

Comentând despre concursul din acest an din cadrul Architectural Drawing Prize, domnul Owen Hopkins, senior curator al expozițiilor și educației la Muzeul Sir John Soane, a declarat:

Desenul este integrat în Muzeul Sir John Soane. Suntem încântați să prezentăm 17 desene selectate ale practicienilor contemporani care împreună prezintă o secțiune transversală prin desenul de arhitectură astăzi în multiple tsale forme „.

Li Han, unul dintre partenerii fondatori ai Drawing Architecture Studio din Beijing, este câștigătorul general al Architectural Drawing Prize / Premiile de Desen de Arhitectură cu lucrarea „Samsara din clădirea nr. 42 pe Dity Street” lucrare distinsă și cu premiul categoriei DESEN DIGITAL.

Acest proiect cuprinde o narațiune cronologică vizuală a dezvoltării unei clădiri rezidențiale din Beijing, China, între anii 2008 și 2017. Lucrarea arată cum a fost transformată clădirea din apartamentele obișnuite într-un grup urban crescut aparent spontan, cu spații comerciale în apartamente; modul în care aceste clădiri au fost apoi demolate de guvern pentru a curăța „casele de la primul nivel – transformate în întreprinderi/afaceri”; și modul în care clădirea a fost ulterior restaurată spre o utilizare pur rezidențială. Lucrarea folosește desenul pentru a examina relația dintre societatea civilă și stat în dezvoltarea urbană.

1_5drawingprize-ondirtystreet

Narinder Sagoo, senior partener la Foster + Partners și unul dintre membrii juriului premiului de desen de arhitectură 2018, a declarat:

Acest desen provoacă preconcepții de prezentare digitală care afișează sute de povești de-a lungul a nouă ani în care viața arhitecturii, a orașelor și a oamenilor se schimbă. Este important ca toți arhitecții să ia în considerare viața clădirilor pe parcursul timpului.

Desenul captează energia unui proiect, puteți simți viteza orașului și puteți auzi zgomotul, este un desen modern Archigram, dar și un pas în viitor, motiv pentru care desenul este un câștigător general „.

Premiul, care va fi înmânat la Festivalul Mondial de Arhitectură (WAF), organizat în acest an la Amsterdam, este organizat de WAF, Muzeul Sir John Soane și Make Architects.

Demersul acestui concurs cuprinde utilizarea creativă a instrumentelor digitale și a imaginilor produse în mod digital, recunoscând în același timp importanța durabilă a desenului manual.

Un total de 17 participanți au fost selectați în cele trei categorii: desen manual, hibrid și imagine digitală. Lucrările selectate provin din 10 țări.

Câștigătorul general a fost ales din câștigătorii categoriilor individuale.

Li Han, câștigătorul general, a câștigat de asemenea categoria digitală.

Ceilalți câștigători de categorie sunt Lukas Göbl de la göbl architektur ZT GmbH din categoria HIBRID pentru „Orașul frumoaselor corpuri” și Carlijn Kingma din Studio Carlijn Kingma în categoria DESEN MANUAL pentru „Turnul Babel al modernității”.

 

Desenul lui Lukas Göbl face parte dintr-un proiect desenat în curs de desfășurare, dedicat ideii de utopie și rolului său în societatea de astăzi. Urmând motto-ul lui Paul Klee, „Nu există o zi fără o linie”, tratarea utopiei este în egală măsură un proces cât și o destinație.

 

Farshid Moussavi, fondatorul Farshid Moussavi Architecture și membră a juriului în premiul de desen arhitectural 2018, a declarat: „Puterea intuiției surprinzătoare. Lucrarea este un exemplu de desen manual nu ca un produs final, ci ca un instrument de gândire de proiectare și de succes. Este vorba de desen ca proces nu ca rezultat.”

 

Desenul lui Carlijn Kingma retrasează povestea Turnului Babel în lumina religiei moderne a capitalismului. Ea se referă la ideea că mediile sociale și noile instrumente ale comunicării digitale conduc la o societate și o sferă publică tot mai polarizate, în contradicție cu visul tehnologic al progresului.

8_drawingprize-carlijn-kingma

Ken Shuttleworth, fondator al Make Architects și membru al juriului, a spus: „Acesta este un desen incredibil din punct de vedere tehnic, cu proiecție calificată de detaliu, umbrire și profunzime. Modul în care vă conduce prin spații este fenomenal. Pot să în privești zile în șir.”

 

Mai multe desene au fost, de asemenea, foarte apreciate.

În categoria HIBRID acestea au fost „6 Momente: Semnificație prin Repetare” de Vincent Perron de la Universitatea British Columbia și „American Dream sau American Nightmare” de Yue Ma de la Universitatea Cornell

1_drawingprize-6reasons

În categoria DIGITALĂ, Juan Alberto Arjona Belmonte de la Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid (ETSAM) a fost foarte apreciat pentru „Turnul memoriei: turnul și peisajul”, așa cum a fost Daisy Ames de la Studio Ames din Statele Unite pentru ” Other Medians: Perceivable Future’”.

6_drawingprize-3641

În categoria DESEN MANUAL a existat o lucrare lăudabilă. Aceasta a fost făcută de Sarmad Suhail de la Școala de Arhitectură Bartlett și este intitulată „Națiunea Ambasadei”.

9_drawingprize-sarmad-suhail

Un total de 31 de țări sunt reprezentate în înscierile la concurs, arătând natura cu adevărat internațională a premiului.

Dintre participanți, 55% sunt arhitecți, 12% sunt designeri și 33% sunt studenți. 56% dintre participanți sunt sub 30 ani, la fel ca 63% din autorii aflați în lista scurtă.

 

Juriul premiului pentru arhitectură pentru anul 2018 a fost alcătuit din: Owen Hopkins, curator principal al expozițiilor și educației la Muzeul Sir John Soane; Nicola Kalinsky, directorul Institutului de Arte Frumoase Barber; artiștii Ben Langlands și Nikki Bell din Langlands & Bell; Jeremy Melvin, curator al Festivalului Mondial de Arhitectură; Farshid Moussavi, fondator Farshid Moussavi Architecture; Narinder Sagoo, senior partener la Foster + Partners; și Ken Shuttleworth, fondator al Make Architects.

ALICE_H_LONDON

Lucrările câștigătorii și ale celor din lista scurtă vor fi expuse într-o expoziție dedicată Architectural Drawing Prize la Muzeul Sir John Soane din Londra între 17 octombrie – 18 noiembrie.

La WAF, în noiembrie, desenele câștigătorilor vor fi expușe în standul de premiere DESEN iar desenele din lista scurtă vor putea fi vizionate printr-un ecran video interactiv.

Fiecare dintre câștigătorii categoriei își va prezenta lucrările la etapa Festival Hall, miercuri, 28 noiembrie, și i se vor acorda diplomele la o sesiune specială joi, 29 noiembrie.

Câștigătorul General va fi prezentat cu trofeul la Cina de Gală, vineri, 30 noiembrie.

Găsiți mai multe informații la:

https://thedrawingprize.worldarchitecturefestival.com

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0