OHA Beach
„Începuturi, schițe, idei, experimente, ceşcuţe, zăhărel, milkshake-uri, musafiri, poveşti, concerte pe plajă, teatru, film, mini gathering-uri, şi mai ales… prieteni. Când am decis să deschidem plaja din Mamaia Nord, am ştiut că începuturile sunt cele mai grozave, pentru că îţi oferă libertatea de a da startul unor poveşti ale căror pagini le poți scrie chiar tu.”
Doi prieteni (George Duşu şi Cristian Tache) au decis să înceapă povestea unei plaje alternative şi, uite aşa, în timp – acum suntem în al doilea sezon, plaja devine locul în care ideile prind viaţă, iar OHA e, deja, plină de poveşti. Într-o zonă cu plajă largă şi mangrove (ecran bun între natură şi peisajul construit al Năvodariului), OHA Beach se deschide spre apă sub forma unui pavilion lung şi aşezat de-a lungul plajei cu pânze triunghiulare, ancorate aproape de nisip, ca să prindă cât se poate de mult din umbră. Cu toate că e complet deschis, pavilionul adăposteşte o sufragerie – de fapt, combinaţii de piese de sufragerie autentică.
Nu, nu living: „nu e genul ăla de sufragerie pe care o găseşti în reviste, ci exact sufrageria de acasă: cu memorabila canapea mega-confortabilă, poate însă uşor uzată pe ici pe colo, cu câte o piesă mare şi din lemn, masiv, maro şi greu de mutat prin casă atunci când te gândeşti să faci o schimbare… şi, mai ales, cu mixul specific oricărui apartament, şi anume o colecţie de lucruri adunate de-ale familiei. Este sufrageria bunicilor, a părinţilor, re-compusă, de noi, din obiecte găsite pe la diverse târguri locale sau magazine de antichităţi. Sau, pur şi simplu, este sufrageria mutată pe plajă: canapeaua asta recondiţionată e chiar cea a copilăriei lui George, adică locul în care îşi copia hărţile de la geografie, juca şah cu bunicul sau se uitau împreună după diacriticele lipsă de prin diverse articole”, povesteşte în continuare Ana-Maria Munteanu, cea care se ocupă de partea de comunicare.
Colecţiei astfel create i s-au adăugat, apoi, piese cu oarecare încărcătură istorică („scaunele de pe plajă sunt aduse dintr-un mare hotel din Constanţa, Hotel Intim, unde au stat Eminescu şi Maiorescu”) dar, la fel de bine, şi piese custom şi handmade: pânze, împletituri, hamace colorate şi supradimensionate („touch-ul modernist al prietenilor noştri”).
OHA Beach nu este un proiect
„Este, mai degrabă, un experiment de viaţă, sub forma unui loc făcut să te simţi în largul tău”. Un loc de băut un milkshake mai special sau un mojito cu pepene roşu, de văzut seara proiecţii de filme (în curând o serie de Shorts Up), de ascultat şi petrecut pe muzică bună. Sau de stat pe verandă şi citit, ca acasă. Sau de văzut o piesă de teatru.