One Room Design (I): Mésange Fromagerie

Toate brânzeturile lumii… par a se fi adunat într-un nou magazin de produse gourmet, care are şi funcţiune de bistro, din zona Dorobanţi. Mésange Fromagerie a prins formă graţie amenajării interioare semnate de Beros Abdul Architects care au combinat o serie de ingrediente ce trimit la universul magazinelor de brânzeturi franţuzeşti, italiene şi englezeşti. Zona destinată magazinului a necesitat integrarea unor elemente de depozitare şi conservare a brânzeturilor în condiţii optime de umiditate şi temperatură. Din acest motiv, finisajele utilizate se încadrează în ideea de curat, rece, industrial. Astfel, tejgheaua, în care este integrată şi o vitrină frigorifică unde sunt etalate diversele brânzeturi, este placată cu ceramică albă, iar corpurile de iluminat iau forma unor lămpi industriale. Prin adăugarea bucătăriei şi a spaţiilor de serviciu a mai rămas un perimetru relativ mic pentru zona de bistro, care, prin contrast cu tonurile reci ale magazinului, a fost conturată într-un spirit cald, primitor, graţie mobilierului custom made. Mesele, scaunele şi banchetele au fost croite în colaborare cu meşteri locali, specialişti în prelucrarea lemnului.

Tot în lemn a fost îmbrăcat şi volumul frigorific din centrul spaţiului pentru a mai atenua din senzaţia clinică a zonei de magazin. Peretele din spatele banchetelor a fost placat tot cu lemn, iar acesta se regăseşte şi în tocătoarele custom made care au devenit deopotrivă obiecte decorative atârnate pe perete, dar şi platouri de servit brânzeturi. În zona intimă, a iubitorilor de brânzeturi care trec pragul Mésange Fromagerie, lemnul este însoţit de blaturile din marmură ale meselor şi de materialele textile care devin spătarele şi pernele banchetelor. Un detaliu care atrage atenţia este ancorarea spătarelor textile cu ajutorul unor curele, acestea regăsindu-se şi la bara de susţinere a corpurilor de iluminat. Mésange Fromagerie are aerul acelui loc familiar în care ieşi duminica la un pahar de vin şi un platou de brânzeturi, dar şi aroma magazinului de delicatese de unde îţi faci provizii.

_g6i4154

Proiect amenajare de interior: Beros Abdul Architects
Arhitecți: Esenghiul Abdul, Christian Beros, Claudia Trufas, Iulian Bindar
Adresă: Intrarea Tudor Ștefan nr. 9, București
Finalizat: 2017

Articol apărut în igloo 181 [dec 2017 – ian 2018]

Banchiza de vară te trimite la Summer Well.

Noi avem 1 abonament dublu de dat, tu scapă-ne de el!

VEZI OFERTA