fbpx

„Optzecismul vizual” la Cafeneaua critică!

Numărul 4-5 din noua serie a revistei Arta, proaspăt ieşit de sub tipar, se ocupă, în 222 de pagini, de Optzecismul vizual după 20 de ani, de-a lungul – adică – perioadei postcomuniste.

Deşi a vehiculat concepte precum ”neo-expresionismul”, ”intermedialismul” sau ”postmodernismul” şi a produs mulţi artişti remarcabili, recunoscuţi internaţional, optzecismul vizual mai trebuie încă prezentat marelui public. Mai ales că generaţia 80 din artele plastice nu se bucură de aceeaşi recunoaştere publică precum cea din literatură.

„Optzecismul vizual” la Cafeneaua critică!

Despre mutaţile din arta românească a ultimelor decenii, despre postmodernismul autohton, despre fenomenul căruia i se spune „optzecism vizual” se va discuta la Cafeneaua critică.

Invitaţi: pictorul Petru Lucaci, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici şi director al revistei Arta, Magda Cârneci, poetă şi critic de artă, redactor-şef al revistei, Adrian Guţă, critic de artă, coordonator, alături de Magda Cârneci, al numărului, alţi artişti şi critici de artă.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

„Optzecismul vizual” la Cafeneaua critică!

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver Church, Club A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A şi se desfăşoară joia seara.

Cafeneaua critică

Joi 5 aprilie 2012, orele 19-21.30

Club A

Bucureşti, Str. Blănari Nr. 14 (între Universitate şi Piaţa Unirii, vizavi de Sfîntul Gheorghe)

Contact: 0721-280.259 (Paul Radu)

www.cluba.ro

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0