fbpx

Out of the City: Space of Mind, spațiu de evadare și relaxare

Articulată în limbajul lemnului finlandez de sursă ecologică, cabana Space of Mind este un simbol al acelui spațiu atât de râvnit în care poți evada să gândești, să respiri. Conceptul echipei de arhitecți de la Studio Puisto devine o materializare a ideii de „acasă departe de casă” și un răspuns la schimbările produse de pandemie.

Sub auspiciile posibilității limitate de a călători din ultima vreme, Space of Mind și al său corp modular devin soluția unui spațiu multifuncțional care nu numai că poate fi amplasat în pădurea din apropiere, într-o curte sau pe un rooftop, dar poate deveni, în funcție de nevoi, sală de sport, spațiu de lucru ori de relaxare.

Space of Mind_Studio Puisto Architects_Archmospheres (15)

Croită în tonuri de lemn natural, cabana propune în cadrul unui exterior compact care se extinde sub 10 mp un interior care poate fi personalizat după preferințe și transformat în căldura unui spațiu intim, personal.

Space of Mind_Studio Puisto Architects_Rest Space

Rezistența lemnului care poate înfrunta și cele mai aspre ierni arctice se combină cu alegerea neizolării structurii, din dorința de a fi cu adevărat mai aproape de natură. După cum cred arhitecții finlandezi, „cu mai puțin, putem simți mai mult”.

Space of Mind_Studio Puisto Architects_Archmospheres (17)

PROIECT: Space of Mind; AMPLASAMENT: Finlanda; ARHITECTURĂ: Studio Puisto; PARTENERI: Mikko Jakonen, Emma Johansson, Sampsa Palva, Heikki Riitahuhta, Willem van Bolderen; ECHIPA: Ayda Grišiūtė, George Michelin; SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ: 9,9 mp

Articol publicat în igloo #204 / octombrie-noiembrie 2021 / Post Covid City

igloo_204-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0