fbpx

Pânză verde cinetică sau Green Marilyn?

Pânza verde cinetică – Kinetic Green Canvas este un prototip de Instalație Green-Art pentru fațade care își propune să inoveze exprimarea pixelată cu o materie a-tehnologică: vegetația.

BAD. Built by Associative Data’s un detaptament al Associative Data Research a colaborat cu Green Studios pentru a crea o Pânză Verde Cinetică (Kinetic Green Canvas în orig.) – un prototip de instalație Green-Art pentru fațadele construcțiilor sau pereții exteriori decorativi.

„Pânza” – de fapt o exofațadă asistată tehnologic – este formată din module individuale, cuburi realizate dintr-un cadru de oțel, panouri dorsale, profile metalice în formă de „L” care sunt sprijinite de o structură secundară. Instalația care dublează cuburile are calitatea de a ține masa vegetală în viață printr-o masă de impermeabilizare echipată cu tubulatură de irigare alcătuid o piele hidroponică marca Green Studios peste care stau plantele propriu zise.

Aceste componente stratificate sunt asamblate pe toate cele patru fețe verticale ale modulului cubic având un racord motorizat la instalația la apă care circula în tot ansamblul. Astfel, plantele hidroponice, cu masa vegetală în diferite nuanțe sunt crescute pe fiecare față a cubului iar atunci când sunt puse împreună, modulele pot crea imagini șanjabile de tip „pixel” art.

În exemplul ilustrat de echipa BAD-Green Studios, cu referiță evidentă la eseurile vizuale ale lui Andy Warhol din anii 60, descompunerea celebrului portret în suprafețe randate monocrom, ne invită să citim tonurile de verde ca pe un eseu vizual ultracontemporan.

O întrebare rămâne însă deschisă: privim o pânză verde cinetică sau o Green Marilyn?

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0