fbpx

MPavilon 2015 din Melbourne va lua forma unui baldachin-pădure

Pentru al doilea an consecutiv, în Queen Victoria Gardens din Melbourne va putea fi admirat, între 5 octombrie 2015 și 7 februarie 2016, MPavilion, al cărui design este semnat de către arhitecta britanică Amanda Levete de la biroul AL_A.

Text: Manuela Zipiși

MPavilon 2015 din Melbourne va lua forma unui baldachin-pădure

MPavilion prilejuiește o întâlnire anuală cu interesante manifestări de arhitectură și design la Melbourne, în Australia. Fiecare structură prinde formă în Queen Victoria Gardens fiind pretext de discuții, workshopuri și instalații care durează timp de câteva luni.

În fiecare an, un arhitect diferit este însărcinat cu realizarea designului pavilionului, iar în 2015 britanică Amanda Levete (AL_A) și a ei structură de baldachin-pădure vor anima MPavilion începând cu luna octombrie a acestui an până în februarie 2016.

Designul arhitectei britanice e inspirat de natură și are la bază tehnologia ingineriei marine – totul ducând la o instalație alcătuită din petale fragile și translucide, susținuite de tije ireal de subțiri care se vor mișca ușor în bătaia vântului.
MPavilon 2015 din Melbourne va lua forma unui baldachin-pădure

Sub această boltă uriașă de petale cu diametru de cinci metri, lumina va crea o senzație de visare. Echipa mizează pe utilizarea tehnologiei unui material compozit pentru a face ca petalele uriașe să aibă o grosime de numai câțiva milimetri.

MPavilion se va axa în acest an pe dimensiunea experimentală a arhitecturii, pe explorarea noilor tehnologii și a tehnicilor hi-­tech, încurajând dezbaterile legate de design și schimburile culturale.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0