fbpx

PEISAJE URBANE DE VIS – URBAN_DREAM_SCAPES

Schimbul de tineri “ Urban_Dream_Scape“ s-a desfășurat în perioada 27- 5 mai 2014 în București, sub umbrela Asociației Komunitas în cooperare cu Linnalabor (Estonia) și StudioBasar (Ro).

În cadrul schimbului au participat 25 de tineri, din cele două țări, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. Obiectivele proiectului au fost de a de a reactiva spațiile publice urbane și de a construi un sentiment de comunitate în jurul lor. Prin observații empirice și prin muncă în echipă, tinerii au analizat spațiul urban al orașului București și au participat într-un exercițiu de urbanism participativ, cu o abordare socială puternică.

PEISAJE URBANE DE VIS – URBAN_DREAM_SCAPES

Activitățile proiectului au fost structurate pentru a stimula procesul creativ,  primele două zile fiind dedicate explorărilor urbane în București,  apoi a urmat o sesiune prelungita de generare și prezentare de idei pentru a realiza două intervenții în spațiul public. În urma atelierului de construcție au rezultat două tipuri de intervenții:  o intervenție de durată, amplasată temporar în Parcul Carol, și o intervenție mobilă, pe care o veți vedea Sâmbătă 28 iunie în Parcul Circului.

Obiectele de mobilier urban au fost utilizate pentru prima data de public în cadrul evenimentului comunitar organizat în Parcul Carol, în data de 3 mai 2014. Intervenția din parc s-a materializat prin amenajarea spațiului dintre lacul mare și lacul mic cu platforme pentru picnic, leagăne și câteva panouri discrete, care reamintesc oamenilor de micile bucurii ”de la firul ierbii” :  ”Întinde-te”, ”Miroase”, ”Joaca-te”, etc.

PEISAJE URBANE DE VIS – URBAN_DREAM_SCAPES

Intervenția mobilă constituie un mobilier urban multifuncțional, care însoții Asociația Komunitas la toate evenimentele urbane viitoare. Designul flexibil conceput de participanți, permite corpurilor de mobilier să se transforme în gradene, punct de observație sau spațiu de socializare, în funcție de necesități, și vor putea fi utilizate la cerere și de alte organizații.

Până în prezent, printre rezultatele proiectului se numără: un grup de 25 de tineri care și-au îmbunătățit aptitudinile de comunicare, proiectare și construcție; un eveniment comunitar la care au participat aproximativ 700 oameni pe parcursul întregii zile; un spațiu din Parcul Carol care a fost transformat din loc de trecere în spațiu de socializare, etc.

Rezultate proiectului vor fi prezentate pe larg în cadrul evenimentului „Ziua Cartierului Tei”, care va avea loc Sambată, 28 iunie, ora 20 în Parcul Circului din București.

PEISAJE URBANE DE VIS – URBAN_DREAM_SCAPES
 
Acest proiect are sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul ”Tineret în Acțiune”, Acțiunea 1.1 Schimburi de tineri
Sponsori pentru construcția spațiului: Policolor S.A. (lacuri si vopseluri), Mobexpert (panouri și materiale refolosibile), CSC Logistica Expert (anvelope refolosibile), Vadova SRL
 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0