fbpx

Piastrelle şi Igloo Media invită arhitecţii la prezentarea Catalogului Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011

Piastrelle, în parteneriat cu Igloo Media, invită arhitecţii joi, 8 decembrie, ora 19.00, la prezentarea Catalogului Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011.

Prestigioasa competiţie a oferit şi în acest an o imagine cuprinzătoare şi pertinentă asupra realizărilor arhitecţilor membri ai Filialei OAR Bucureşti. Continuând seria inaugurată de igloomedia în 2003, cel de-al nouălea volum al catalogului Anualei reuneşte în paginile sale toate proiectele înscrise în competiţie şi marchează, totodată, dovada calităţii din ce în ce mai ridicate a arhitecturii locale.

Prezentarea catalogului va avea loc în ambientul showroomului Piastrelle din Bucureşti (Calea Bucurestilor nr. 91 A, DN 1, Otopeni, Ilfov), un loc în care invitaţii vor avea ocazia să descopere cele mai noi tendinţe din lumea ceramicii, combinate în armonia culorilor şi diversitatea materialelor de cea mai bună calitate.

Evenimentul va fi însoţit de un concert marca Ioan Gyuri Pascu şi trupa sa The Blue Workers. La final, toţi invitaţii vor primi Catalogul Anualei.

Piastrelle şi Igloo Media invită arhitecţii la prezentarea Catalogului Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011

Catalogul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011

Anuala de Arhitectură Bucureşti 2011 s-a desfăşurat între 7 şi 17 iulie, la Sala Dalles, sub tematica Concursului de Arhitectură, văzut ca un mod de impunere a calităţii în domeniu. Atât profesioniştii, cât şi reprezentanţii publicului larg au putut asista la o serie de evenimente diverse: competiţii de arhitectură şi design, conferinţe, spectacole, workshop-uri, expoziţii. De asemenea, Anuala de Arhitectură Bucureşti 2011 a constituit ocazia potrivită de a serba un deceniu de existenţă a filialei din Bucureşti a OAR. „Deşi în plină criză economică, arhitectura în Bucureşti pare să reziste atât cantitativ, cât şi calitativ. De aceea, trebuie în mod constant să inventăm evenimente prin care să o promovăm către publicul larg, căci numai o permanentă comunicare ne va asigura persistenţa în constiinţa publică generală”, declară arh. Emil Ivănescu, Vicepreşedinte OAR Bucureşti şi Comisar al Anualei de Arhitectură 2011, în prefaţa volumului.

Catalogul prezintă, prin imagini şi text, toate proiectele înscrise în competiţie, într-un format grafic de calitate. Anul acesta, au existat 9 categorii de concurs: Arhitectură – Social-Culturale, Arhitectură – Locuinţe, Amenajări şi Design Interior, Restaurare şi Reabilitare, Studii şi Proiecte Nerealizate, Carte de Arhitectură, Imagine de Arhitectură – Fotografie, Imagine de Arhitectură – Desen şi Proiecte de Diplomă. în urma jurizării, au fost acordate 7 premii, 4 menţiuni de onoare şi 9 nominalizări. Premiul Opera Omnia, pentru întreaga carieră, a revenit prof. dr. arh. Zoltan Takacs.

Pe lista proiectelor câştigătoare se regăsesc, printre altele:

Premiul secţiunii Arhitectură, categoria Social-Culturale – Pensiune turistică Atra Doftana, comuna Valea Doftanei, judeţul Prahova
arh. Bogdan Babici, arh. Alexandru Maftei, arh. Bogdan Brandiburg

Situată pe malul unui lac de munte, clădirea constă în două volume majore, profitând de forma terenului ce prezintă două căderi de nivel majore intercalate cu două zone aproximativ plane. Primul volum adăposteşte unităţile de cazare şi receptia, iar cel de-al doilea, spaţiile de divertisment, de utilităţi şi tehnice. Ambele sunt articulate în aşa fel încât să valorifice la maxim configuraţia terenului, acordând o atenţie sporită felului în care ansamblul dialoghează cu mediul înconjurător. Cu excepţia suprafeţelor vitrate, cea mai mare parte a anvelopantei este acoperită de pământ.

Piastrelle şi Igloo Media invită arhitecţii la prezentarea Catalogului Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011

Premiul secţiunii Arhitectură, Categoria Locuinţe – Extindere, supraetajare şi remodelare locuinţă
arh. Rovana Karina Moga Gheorghe, arh. Juan Carlos Negretti

Extinderea clădirii s-a realizat spre curte, pe latura sud-estică, rezultând astfel încă două încăperi. Supraetajarea a presupus crearea, la etaj, a unui spaţiu de loisir, orientat spre curte, şi a unui spaţiu de depozitare de tip dressing. Arhitecţii au adoptat varianta unei structuri simple, metalice, care evită încărcări excesive pe fundaţii, închisă cu panouri uşoare, cu pereţii interiori din gips-carton. Exteriorul existent a fost, la rândul său, refăcut prin refinisarea casei în alb şi placarea parţială cu un sistem de ventilaţie cu acoperire vizibilă din lemn.

Piastrelle şi Igloo Media invită arhitecţii la prezentarea Catalogului Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011

Premiul Secţiunii Restaurare şi Reabilitare – Reabilitarea Conacului Bertola
arh. Cristina Constantin, arh. Cosmin Pavel

Conacul Bertola a fost, în perioada interbelică, o casă la ţară situată pe un deal, în mijlocul unei podgorii. Ocupată pentru o vreme de un sediu CAP, în 2007, clădirea se afla într-o stare destul de proastă. Reabilitarea a dorit să redea demnitatea acestui loc pe vremuri prestigios. Înăuntru se ivesc locuri vechi, însă cărora lucrările le-au conferit un nou aspect. Exteriorul este definit de prezenţa treptelor, fie ele trepte ample de cărămidă adunate înspre pridvorul cu arcade, trepte rotunjite din piatră coborând către piviniţă sau traverse de lemn înfipte în deal.

Piastrelle şi Igloo Media invită arhitecţii la prezentarea Catalogului Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011

Adresa showroom Piastrelle: Calea Bucurestilor nr. 91 A, DN 1, Otopeni, Ilfov. Harta detaliată aici

Persoană de contact: Alexandra Marchidanu, tel: 0314 056 142, e-mail: alexandra.marchidanu@piastrelle.ro

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0