fbpx

Poiana lui Iocan

Proiectul a fost iniţiat de un grup de absolventi ai Scolii de Arhitectura Sheffield şi a evoluat într-o vastă reţea de actori cu diferite aptitudini şi backgrounduri: psihologie, sociologie, teatru, artă, urbanism, tâmplărie şi inginerie structurala, cu sprijinul grantului european Tineri in Actiune.

Poiana lui Iocan

La fel cum s-a întâmplat şi în cazul Street Delivery, în cadrul Anualei de Arhitectură proiectul va funcţiona ca un birou deschis de urbanism, in parte birou de consultare al cetatenilor, in parte platforma de cercetare si dezbatere.

Scopul principal este reprezentat de conexiunea dintre oameni, arhitectura si urbanism – dar si cea dintre oameni si procesele si structurile de putere din spatele celor doua domenii.

Poiana lui Iocan va fi gazda unor grupuri de lucru, workshopuri, exerciţii de cartografiere cu publicul, precum şi tururi ghidate, boardgames şi activităţi pentru copii; obiectivul nostru este producerea unui set de strategii de schimbare sistemică a oraşului, precum şi crearea unui spatiu social care pune accentul pe conversaţii cu privire la mediul construit.

Poiana lui Iocan

Discutia va fi aprofundată printr-o serie de mese rotunde, invitand reprezentanti din diferite domenii (reprezentati ai proiectelor comunitare şi conducerile locale, mediului academic, jurnalisti, artişti şi personalităţi culturale, precum si reprezentanţi ai sectorului de afaceri).

Tema generală este Activarea Spatiului Urban, analizand metodologiile (ex. pop-up, participativ, etc), scara de timp (temporar / intermediar / soluţii pe termen lung), instrumentele pentru activare (ateliere, intervenţii construite, jocuri participative, programe sociale etc .) şi categorii (educaţie, artă şi cultură, sport şi de fitness, mancare si bautura, joaca, etc).

Poiana lui Iocan

Subtemele discutate:

1. Periferie – centru – periferie: Cum trezim cartierele dormitor?

2. Raul Dambovita: Poate activarea a râului duce la crearea de noi hotspot-uri pentru cartierele prin care trece?

3. Memoria clădirilor – Cum putem găsi soluţii alternative pentru fostele spatii industriale?

Poiana lui Iocan

În urma celor trei săptămâni de evenimente şi colectarea de informaţii, rezultatul Poienii lui Iocan va lua forma unui Manual de idei pentru schimbarea sistemică a Bucurestiului, unde vom aduna studiile de caz, vom analiza critic rezultatele evenimentelor din pavilion, in ideea de a prezenta diverse tool kit-uri pentru activarea spatiilor urbane.

Coșul de cumpărături3
Total
91,00 lei
Continuă cumpărăturile
3