fbpx

Porsche România susține excelența în inovație și design

Porsche România a lansat în luna mai a acestui an primul primul său program de respon­sabilitate socială, construit pe valorile şi principiile promovate de companie: excelenţă în inovaţie şi design.

Porsche România susține excelența în inovație și design

Programul, intitulat Mobilizăm Excelenţa, a fost dezvoltat împreună cu Fundaţia Comunitară Bucureşti şi vizează susţinerea tinerei generaţii ambiţioase, prin punerea în practică a proiectelor inovative şi pro­mo­varea oamenilor cu aceleaşi valori  şi principii. Mobilizăm Excelenţa se doreşte a fi o invesiţie pe termen lung în comunita­te, fiind un program care face parte din stra­tegia de  socială a Porsche România. Cele trei direcţii de dezvoltare ale progra­mului sunt: Design urban, Eco-inova­ţie şi  Excelenţă în educaţie. Pentru întregul proiect a fost alocat un buget iniţial de 396 000 de lei.

Porsche România susține excelența în inovație și design

Designul urban, această artă de construire a oraşelor, are drept scop îmbunătăţirea interacţiunilor sociale şi ridicarea nivelului calităţii vieţii din oraşe. Designul urban contemporan e situat la intersecţia arhitecturii cu peisagistica şi planificarea urbană, vizând şi modul în care o comunitate urbană funcţionează, nu doar cum arată. Din dorinţa de a sprijini proiecte care să ajute locuri din oraş să fie mai funcţionale şi mai prieteno­a­se pentru comunităţi, Porsche România îşi doreşte stimularea designului urban. De aceea a lansat arhitecţilor, urbaniştilor, gru­purilor de iniţiativă sau ONG-urilor provoca­rea de a redesena spaţii urbane, mobilier urban, peisagistică sau clădiri din Bucureşti şi de a le repune în funcţiune în beneficiul publicului larg. În ceea ce priveşte eco-inovaţia, aceasta presupune orice formă de inovaţie care duce la utilizarea unei cantităţi mai mici de resurse naturale şi la eliberarea unei cantităţi mai mici de emisii poluante de-a lungul întregului ciclu de viaţă al obiectului sau al serviciului. Eco-inovaţia implică utilizarea optimă a resurselor, cu beneficii economice şi avantaje pentru mediu.

Prin programul iniţiat, Porsche România oferă finanţări nerambursabile cercetătorilor, inovatorilor, organizaţiilor non-profit şi institu­ţii­lor şi caută proiecte care să exploreze ecologia, economia de resurse şi reciclarea în mod inovativ. Selecţia proiectelor se va face în urma unui apel deschis, cu ajutorul comitetelor de selecţie, formate din profesionişti din domenii diverse – arhitectură, design, ecologie, inovaţie.

Porsche România susține excelența în inovație și design

Aplicaţiile se fac până pe 31 iulie 2015, pe platforma www.mobilizamexcelenta.ro, iar jurizarea va avea loc în lunile august şi septembrie, urmând ca anun­ţul câştigătorilor să fie făcut în a doua jumătate a lunii septembrie. Pentru fiecare dintre cei doi piloni, Design urban şi Eco-inovaţie, bugetul total pentru proiecte este de 122 000 de lei, plus finanţare suplimentară în valoare de 10 000 de lei pentru proiectul cu cele mai multe voturi din partea susţinătorilor. Totalul proiectelor finanţate: între 1 şi 5, în funcţie de bugetele solicitate.

Atât proiectele, cât şi bursierii vor fi votaţi pe www.mobilizamexcelenta.ro, având şansa să primească fonduri suplimentare. Astfel, un buget adiţional de 30 000 de lei va fi pus la dispoziţia câte unui câştigător  pe direcţie strategică, în funcţie de numărul de voturi primite din partea susţinătorilor.
Pentru cei interesaţi, regulamentul complet şi formularele de aplicare sunt disponibile pe www.mobilizamexcelenta.ro.

Cea de-a treia direcţie a proiectului de responsabilitate socială lansat de Porsche România, Excelenţă în educaţie, va fi lansată în octombrie 2015.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0