fbpx

PostWorks va crea piesa centrală din cadrul 100% Design

Text: Anca Rotar

Biroul londonez PostWorks a câştigat concursul pentru proiectarea barului ce va constitui piesa centrală din cadrul expoziţiei 100% Design, organizată în ultima zi a Festivalului de Design de la Londra (17-25 septembrie). Sponsorizată de The London Architecture Foundation, competiţia a fost organizată cu scopul de a aduce în atenţia publicului de specialitate un tânăr birou de arhitectură promiţător. Participarea s-a făcut pe bază de invitaţie, celelalte nume înscrise fiind Assemble, House of Jonn şi rare architecture.

PostWorks va crea piesa centrală din cadrul 100% Design

Arhitecţii de la PostWorks au impresionat juriul prin ingeniozitatea cu care au abordat tema de concurs, concepând un spaţiu dinamic şi teatral, care poate fi reconfigurat în orice moment, graţie unui sistem format din decoruri mobile, cortine şi corpuri de iluminat. În cuvintele lui Justin McGuirk, critic de design şi unul dintre membrii juriului, „Proiectul semnat PostWorks este o dovadă a faptului că arhitectura nu înseamnă doar formă, ci şi o stare de spirit. Barul creat de ei oferă impresia unui loc special, unde se pot întâmpla lucruri ieşite din comun”.

PostWorks va crea piesa centrală din cadrul 100% Design

Cu o suprafaţă de 140 mp, barul poate fi împărţit în mai multe zone, în funcţie de momentul zilei şi de numărul de vizitatori. Prin simpla coborâre a cortinelor, poate fi delimitată o nouă incintă, o „enclavă” în cadrul spaţiului amenajat. Mai mult, sistemul de iluminat şi maşina de fum pot fi folosite pentru a crea un mediu relaxat. Decorurile mobile au fost gândite ca „personaje arhitecturale”, suspendate deasupra zonei de bar, ele putând fi mutate sau reorientate pentru a crea impresia unei piese de teatru aflate în desfăşurare.

PostWorks va crea piesa centrală din cadrul 100% Design

Una dintre cerinţele temei de proiect a fost ca toate elementele barului să poată fi reutilizate. Prin urmare, arhitecţii au folosit cu precădere lemnul, material ce poate fi uşor reciclat. Mai mult, toate elementele de decor prevăzute vor fi împrumutate de la teatre londoneze, şi apoi returnate acestora. Până atunci, barul creat de echipa PostWorks va constitui, timp de o zi, principala zonă de networking pentru participanţii şi vizitatorii de la 100% design, dar şi o platformă dedicată inovaţiei arhitecturale.

PostWorks va crea piesa centrală din cadrul 100% Design

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0