fbpx

Premiile Superscrieri 2013

Fundaţia Friends For Friends invită toţi autorii – consacraţi sau nu, din presă sau de pe platforme digitale, jurnalişti sau bloggeri, profesionişti sau amatori – să participe la ediţia a treia a competiţiei Premiile Superscrieri, non-ficţiuni care schimbă lumea.

Cele mai “curate” premii româneşti de scriere creativă şi jurnalism narativ îşi deschid înscrierile până pe 30 septembrie 2013, pe site-ul www.ffff.ro – exclusiv pe baza unui formular online.

Cu un istoric la primele două ediţii de 462 de participanţi cu 721 de lucrări înscrise, cu peste 30 de câştigători şi premii în valoare totală de aproape 10 000 de euro, competiţia îşi propune să încurajeze în România acele poveşti puternice şi texte de calitate care informează corect, emoţionează, modifică percepţii şi atitudini.

Lucrările înscrise la cele cinci categorii de concurs (Reportaj, Eseu, Opinie, Portret şi Fotojurnalism şi Multimedia) vor fi evaluate de un juriu care se extinde anul acesta la un număr de 15 profesionişti cu experienţă în jurnalism şi comunicare: Vlad Mixich – a doua oară preşedintele juriului, Ani Sandu, Cristian Movilă, Dan Duca, Gabriel Dobre, Larisa Ghiţulescu, Liviu Iolu, Marta Uşurelu, Melania Medeleanu, Mihnea Măruţă, Paul Radu, Tania Radu, Teodor Tiţă, Vasile Ernu şi Vlad Petreanu.

La această ediţie se vor oferi 18 premii care însumează peste 5000 de euro: patru premii I, în valoare de 500 de euro fiecare (susţinute de Friends Advertising), precum şi premii speciale – Superscrierea Anului – 1000 de euro (susţinut de Romanian Business Leaders) şi Premiul special Avon300 de euro. Pentru categoria Fotojurnalism şi Multimedia, F64 oferă premiul I, un super produs. Totodată, noutatea introducerii unei minime taxe de participare de 10 lei are ca scop constituirea unui nou premiu – o bursă pentru un tânăr jurnalist, în vederea realizării unei lucrări de non-ficţiune.

„Premiile Superscrieri oferă o aspiraţie palpabilă, la care poate ajunge oricine munceşte serios, documentează corect şi scrie cu talent. Câştigătorul devine astfel conştient de propria-i valoare profesională. Şi într-o breaslă atât de perisabilă, cum este astăzi media românească, asta îţi dă curaj. Iar curajul nu se poate cumpăra de pe Amazon, oricât de mare ţi-ar fi salariul sau audienţa”, declară Vlad Mixich, preşedintele juriului (jurnalist la HotNews.ro, corespondent al Deutsche Welle în România).

Lansate în 2011, Premiile Superscrieri reprezintă o competiţie care promovează jurnalismul narativ şi scriitura creativă despre oameni, evenimente şi momente reale. Cu alte cuvinte, Superscrieri îşi propune să încurajeze în România tipul de scriitură care dă câştigătorii de premii Pulitzer.

„Se pare că România răspunde mult mai uşor la salvat căţei orfani decât la a contribui pe termen lung, la sănătatea unei meserii-atitudine, aceea de scriitor de non-ficţiune creativă, cu atâta impact în societate. Aşa că cel mai important lucru pe care-l găsesc de spus acum e că le mulţumesc foarte tare şi îi felicit pe cei ce ni se alătură cu oameni, energii şi bani pentru a duce Superscrieri tot mai sus.” – declară Sorin Trâncă, Preşedintele FFFF şi iniţiatorul competiţiei.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0