fbpx

Prima licitaţie de design românesc de obiect

Dizainăr a organizat pe 7 noiembrie, prima licitaţie de design de obiect românesc, prin intermediul casei de licitaţii Goldart. Aproximativ 80% din obiectele propuse spre vânzare şi-au găsit noi stăpâni, iar comunitatea Dizainăr a marcat astfel primul impuls mai serios al tranzacţiilor cu şi de design românesc.

Prima licitaţie de design românesc de obiect

Joi 7 noiembrie, ora 19:00, designul românesc de produs s-a aflat pentru prima dată într-o licitaţie publică. Dizainăr, magazinul-concept dedicat în exclusivitate designului românesc de produs, a organizat alături de casa de licitaţii Goldart, prima licitaţie de design românesc de produs. Evenimentul a avut loc la Hotel Marshal Garden, în sala Safir, care s-a dovedit neîncăpătoare.

Designul de obiect românesc a marcat prima parte a licitaţiei Goldart – cea rezervată pieselor contemporane, şi a fost deschisă de către Mihnea Ghilduş, fondatorul magazinului-concept Dizainăr. 13 piese din 17 au fost vândute în cadrul acestei prime licitaţii. Una dintre cele mai bine vândute piese a fost scaunul cu 4 roţi “1Fagacea”, creaţia Silva Artis, adjudecat la preţul de 300 Euro. La capitolul cele mai licitate piese se găsesc Ship Light o lampă creată de Old New Design dintr-o vană veche de vapor, ce s-a licitat de la 120 preţ de pornire şi a ajuns la 275 Euro preţul de adjudecare. Ceasul X creat de Project.Zulu a plecat de la 65 şi a ajuns la 100 Euro.

Prima licitaţie de design românesc de obiect

Printre creaţiile expuse spre vânzare de către Dizainăr, s-au numărat obiecte semnate de ”Old New Design”, ”201 Design Studio”, ”Care? Cutare”, Alexandru Ghilduş, Anca Fetcu, Dragoş Motica, Oana Boboc, “Una ca Luna”, Mădălina Teler, ”Project.Zulu”, ”Silva Artis” şi Gabriel Geller.

„Ne-am dorit să organizăm un eveniment-declaraţie şi realizez acum că aşteptările ne-au fost depăşite. Ştiam că iubitorii de artă ce vizitează Goldart ştiu să aprecieze frumosul dar faptul că au cumpărat aproape toate obiectele pe care le-am adus în licitaţie ne dă încredere în posibilitatea ca piaţa de design din România să se maturizeze mai repede decât ne aştptam acum un an când am organizat primul eveniment Dizainăr.

Prima licitaţie de design românesc de obiect

Îmbinarea dintre artă şi design există de mult timp în alte ţări iar după seara de 7 noiembrie am descoperit-o şi aici la noi.

Am vândut 80% din obiectele expuse spre licitare, iar piaţa de design e acum mai bogată şi mai înţeleaptă. Este excelent pentru început, iar de acum ştim sigur că designul ca arie de expertiză are toate şansele să se transforme într-un domeniu pe care să îl înţeleagă şi mai ales să-l contracteze publicul român.” – Mihnea Ghilduş, fondatorul Dizainăr.

Prima licitaţie de design românesc de obiect

Magazinul-concept Dizainăr

Imaginează-ţi un loc în care originalitatea şi neconvenţionalul sunt la ele acasă. Pătrunzi într-un laborator de design românesc, în care cumpărătorul, creatorul şi producătorul de obiecte de design îşi dau mâna pentru realizarea lor. În fond, noi utilizăm designul ca metodă originală de rezolvare a problemelor personale şi sociale, adresăm nevoi individuale prin soluţii inovatoare.

Ceea ce oferim nu este doar cultură urbană în cel mai select mod al ei, nu este doar originalitate şi inovaţie românească ci un adevărat stil de viaţă de care să te bucuri.

Fie că ne întâlneşti acasă (pe strada Puţul cu Plopi nr. 17), la un eveniment local sau la un târg internaţional, la Dizainăr vei găsi piese de design grafic, design de produs, şi o parte din lucrările de artă ale unora dintre cei mai îndrăzneţi designeri români, care s-au alăturat manifestului nostru.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0