fbpx

Professional Prix de Rome in Architecture câştigat de Lateral Office

Compania Lateral Office a fost desemnată de curând câştigătoarea prestigiosului premiu Professional Prix de Rome in Architecture. Oferit de Canada Council for the Arts, premiul în valoare de 50.000 de $ răsplăteşte realizările de excepţie din sfera arhitecturii canadiene.

Cei doi fondatori ai Lateral Office, Lola Sheppard şi Mason White vor folosi premiul pentru a călători în zona arctică, cu scopul de a-şi materializa cercetarea propusă, intitulată Emergent North. Proiectul continuă cercetarea şi documentarea formelor de aşezare din zone cu climat rece alături de inovaţiile vernaculare din regiunea polară. Emergent North are în vedere provocările şi oportunităţile cu privire la spaţiul public, peisajul şi infrastructura specifice acestei zone geografice unice.

Professional Prix de Rome in Architecture câştigat de Lateral Office

Lola Sheppard şi Mason White vor călători pe două rute, una prin statele nordice ale Canadei, Nunavut, Yukon şi Northwest Territories, cealaltă prin Alaska şi Groenlanda, pentru a culege informaţii din cele mai îndepărtate aşezări nordice. Această cercetare va folosi unei întregi serii de proiecte cu privire la problemele sociale, politice, economice şi ecologice cu care se confruntă nordul îndepărtat.

Professional Prix de Rome in Architecture câştigat de Lateral Office

Professional Prix de Rome in Architecture câştigat de Lateral Office

Premiul The Professional Prix de Rome in Architecture se acordă în fiecare an unui arhitect tânăr sau unei companii de arhitectură care demonstrează un potenţial artistic de excepţie. Acordat pentru prima oară în anul 1987, Prix de Rome oferă câştigătorilor şansa de a călători în orice colţ al lumii pentru a-şi putea fructifica competenţele, să-şi dezvolte creativitatea şi să-şi întărească prezenţa în cultura arhitecturii internaţionale.

Lateral Office a fost selectat de un juriu aprobat de Consiliul Canadei, format din Monica Adair (Saint John, N.B.), George Baird (Toronto), Bruce Haden (Vancouver), Serena Keshavjee (Winnipeg) and Pierre Thibault (Sillery, Que.).

Înfiinţat în 2003, Lateral Office este un atelier experimental de design-cercetare, ce operează la intersecţia dintre peisaj, arhitectură şi urbanism.

Mai multe detalii cu privire la câştigătorul din acest an a premiului Prix de Rome, puteţi găsi aici.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0