Proiect câştigător la Anuala de Arhitectură Bucureşti 2021: Penthouse Str. Varşovia – imaginea noului stil de viaţă urban

Mare câştigător al secţiunii Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări rezidenţiale din cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2021, acest generos penthouse este situat în cadrul noului imobil de locuinţe La Gloire Élite, lângă Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, într-una dintre cele mai prestigioase zone din Bucureşti. Poziţia privilegiată a dictat o linie de amenajare care nu numai că se ridică la cele mai înalte standarde estetice şi de confort, dar reprezintă şi un model pentru ceea ce înseamnă un stil de viaţă urban în secolul 21.

Întreaga amenajare stă sub semnul unui eclectism explicit contemporan. Fiecare detaliu exprimă maximum de calitate, păstrând, în acelaşi timp, un limbaj discret, iar finisajele au un caracter atemporal. Spaţiile de locuit sunt unificate prin parchetul de mari dimensiuni realizat din lemn uscat lent cu suprafața uleiată şi proprietăți antialergice, în timp ce placările băilor sunt din marmură.

penthouse_varsovia_6

Abundenţa lemnului subliniază importanţa elementului natural în locuirea contemporană. În cadrul zonei de zi, pardoseala este pusă într-un raport de contrast discret cu plafonul din beton aparent. Şemineul suspendat, precum şi cel de pe terasă, cu spaţiu pentru depozitarea lemnelor, accentuează atmosfera de căldură şi confort. Covoarele cu aspect antichizat au un aer vintage, iar fotoliile Eames, de asemenea în nuanţe natur, aduc o mică notă de Mid-Century Modern.

penthouse_varsovia_7

La intrarea în zona de living a fost amenajat un mini-bar pentru prepararea cafelei sau a cocktail-urilor. O mică zonă de birou a fost amplasată lângă biblioteca integrată în perete, al cărui lambriu disimulează și o ușă „secretă”. Livingul comunică deschis cu zona de bucătărie, însă prezenţa uşilor armonice permite separarea lor în momentele de gătit intens. Tot în bucătărie, un grătar Josper stă pe un blat din inox masiv, iar din blocul monolitic de marmură din centrul ei se poate extinde prin glisare un blat de masă din stejar masiv care poate primi până la 8 persoane.

penthouse_varsovia_8

În cadrul zonei de noapte, pardoseala „urcă” pe peretele din spatele patului în dormitorul matrimonial, iar dormitorul pentru copii are ca piesă principală un pat suspendat special proiectat ce integrează un spaţiu de şedere şi depozitare.

penthouse_varsovia_9

PROIECT: Penthouse str. Varşovia; AMPLASAMENT: La Gloire Élite, str. Varşovia, nr. 6, Bucureşti; SUPRAFAŢA: 397 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Corvin Cristian Studio, AIM Studio; ECHIPA: arh. Corvin Cristian, arh. Alina Stoica, arh. Alia Al-Jabbari, arh. Vlad Hani; FINALIZAT: 2021