Proiect nominalizat la Anuala de Arhitectură Bucureşti 2021: Natural Urban

Situat într-un complex rezidenţial din Capitală, apartamentul a fost complet reconfigurat pentru a deveni mai practic și mai intim. Recompartimentarea, texturile, scenografia luminilor şi piesele de mobi­lier, reprezintă etapele şi elementele ce conturează caracterul acestui apartament şi al oamenilor care şi l-au dorit, iar caracterul simplu al amenajării permite spaţiilor să se adapteze la schimbările din vieţile lor.

Arhitecţii au preluat proiectul încă din faza incipientă, au mizat pe vitrajul amplu ce inundă cu lumină naturală zona de zi şi invită la relaxare şi la admirarea arbuștilor decorativi de pe terasă, pentru a transpune o parte din atmosfera exterioară în interior. Reconfigurarea şi amenajarea apartamentului au urmat linii clare din limbajul designului actual, cu accent pe materiale naturale aflate într-o relaţie de contrast discret cu elementul din microciment.

apartament_aa_studio_1408_6

Zona de zi, gândită ca un cuib confortabil, este separată de holul de intrare printr-un front mare de dressing cu oglinzi fumurii, placat înspre living cu riflaj fonodispersant din lemn de stejar. Trecerea funcțională din living către dining şi bucătărie este una graduală, marcată de ciment gri, o bibliotecă transparentă şi o serie de volume grej ultramat.

apartament_aa_studio_1408_7

Zona de noapte dă impresia unui spaţiu mai generos decât este de fapt. Dormitorul matrimonial este împins cu intenţie cât mai departe de zona de zi. Dressingurile poziţionate înaintea intrării au un efect sceonografic, conducând la parcurgerea cu privirea a întregului spaţiu. Baia adiacentă, deşi închisă, comunică vizual atât cu dormitorul, cât şi cu terasa prin geamul din dreptul căzii, relaţia cu natura exterioară fiind prezentă şi aici.

apartament_aa_studio_1408_8

PROIECT: Apartament AA; AMPLASAMENT: Boemia Apartments, Bucureşti; SUPRAFAŢA: 115 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Studio 1408; ECHIPA: arh. Lucian Bugnariu, arh. Diana Bugnariu; FINALIZAT 2021

Proiect prezentat în volumul Interioare din România. Selecţie 2021

COPERTA-SHOP_Interioare-2021-360x469