fbpx

Prototipul EFdeN se pregăteşte de lansarea oficială

După ce a reprezentat cu succes România în finala competiţiei Solar Decathlon Europe 2014, prototipul EFdeN, creaţia proiectului cu acelaşi nume, şi-a găsit o casă permanentă pe Bd. Pache Protopopescu, nr. 66, în incinta Facultății de Inginerie a Instalațiilor, parte a Universității Tehnice de Construcții București, unde va deveni primul Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort din România.

Prototipul EFdeN se pregăteşte de lansarea oficială

Prototipul EFdeN se pregăteşte de lansarea oficială

Astfel, marţi, 16 iunie, începând cu ora 09:30, prototipul EFdeN a putut fi vizitat în cadrul Săptămânii Inovaţiei, o inițiativă a grupului din care GDF SUEZ Energy Romania face parte și care se desfășoară în perioada 15-19 iunie, în peste 20 de țări din întreaga lume. Acest demers va reuni experți, clienți, parteneri și angajați care vor dezbate teme de interes cum ar fi eficiența energetică, energia regenerabilă, tehnologiile și orașele smart sau mobilitatea. Datorită semnării parteneriatului cu GDF SUEZ, casa construită de EFdeN este cu un pas mai aproape de transformarea prototipului într-un prim Centru de Cercetare a Condițiilor de Confort din România.

Prototipul EFdeN se pregăteşte de lansarea oficială

Prototipul EFdeN se pregăteşte de lansarea oficială

EFdeN este locuința solară, 100% electrică, fără facturi lunare, deoarece necesarul de energie electrică se obţine prin intermediul panourilor fotovoltaice, în timp ce panourile solare asigură apa caldă. Casa EFdeN este sustenabilă (o parte din echipamentele şi materialele utilizate sunt reciclabile și reciclate, prietenoase cu mediul, având un grad scăzut de compuşi organici volatili și fără PVC), eficientă din punct de vedere energetic (de 4 ori mai eficientă decât o casă tradițională), activă (produce mai multă energie decât consumă pe durata unui an, iar diferența este injectată în rețea, primind bani pentru surplusul de energie) și inteligentă (foloseşte un sistem de automatizare care monitorizează și controlează locuința, învățând în același timp şi adaptându-se la comportamentul ocupantului).

Prototipul EFdeN se pregăteşte de lansarea oficială

Începând cu 30 iunie, centrul va fi deschis studenţilor, profesioniştilor şi publicului larg. Centrul de Cercetare a Condiţiilor de Confort (EFdeN 4C) îşi propune să reunească studenţii, profesorii, tinerii cercetători, şi partenerii proiectului, din mediul public şi privat, pentru a analiza şi testa toata aspectele ce ţin de confortul și siguranța unei locuinţe. Aducând împreună eforturile de cercetare şi expertiza partenerilor, ne dorim să găsim soluţii la provocările impuse de crearea unui spaţiu de locuit confortabil, adaptat la realităţile şi nevoile societăţii contemporane. Casa EFdeN îşi propune şi să devină prima locuinţă certificată complet Living Building Challenge (LBC) din Europa, LBC fiind cea mai riguroasă schemă de certificare sustenabilă la nivel mondial.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0