fbpx

Puro Oasis Urbano

Poţi ajunge în râvnita La Palma, urcându-te pur şi simplu în avion şi să cobori după două ore de zbor obişnuit, însoţit de stewardese mai în vârstă decât propria mamă sau mai late decât bunica. Fără volute în aer şi fără surprize majore.

Text: Luiza Zamora
Foto: www.designhotels.com

Dar chiar ar fi păcat să-l ratezi din comoditate şi timp precis pe PuroPlane care, datorită cooperării cu Liniile Aeriene Nordice, este acum în aer. Corpul unui MD-81 poartă logo-ul PuroBeach, iar coada – floarea emblematică a grupului. Proprietarul, un suedez de 41 de ani, vede asta ca pe un mod amuzant de a-şi marcheta hotelul şi barurile de pe plaja mediteraneeană. Maximă expunere în cerurile Europei şi un mod de a arăta că Puro e doar la un zbor distanţă.

Turistul zilelelor noastre nu mai poate fi unul firesc, normal, turist pur şi simplu. El are nevoie să fie cosmopolit, globalizat, supratehnologizat, targhetat pe centrele comerciale şi pe de-nepierdut-obiectivele turistice fără de care povestirile de vacanţă ar fi neconforme. Furnizorii de nenumărate servicii care interacţionează cu plecatul în concediu se adaptează normelor turismului mondial plat sau inovând nu atât de dragul de a-şi surprinde efemerul beneficiar, ci, uneori, de dragul bucuriei însăşi de a crea un loc în care buna-simţire e adevăratul concept.

Odată localizat subiectul pe o insulă cu largi perspective asupra Mediteranei, până hăt dincolo de Gibraltar la albaştri Atlaşi marocani, anul debutului fiind 2004, iar proprietarul – un călător înalt suedez, nu mai rămâne decât să baţi excesiv de înghesuitele străduţe pietruite ale vechiului centru comercial La Lonja şi să îl găseşti pe Puro sub formă de floarea vieţii pe faţada unei clădiri care, din secolul al XIV-lea până în cel de-al XVIII-lea, s-a ocupat să fie palat, iar peste câteva secole hotel contemporan de inspiraţie etnică, mixând specificul asiatic cu cel african, arab şi cu spiritul mediteraneean în cele 26 de apartamente şi camere, restaurant, bar, patio şi în terasa pe acoperiş. Şi dacă aceste condimente nu erau de ajuns, designul contemporan e asezonat cu exotice influenţe hippie, urmări ale călătoriilor domnului suedez asupra a ceea ce avea să devină Puro.

Dacă exteriorul palatului, construit în jurul unei curţii centrale din piatră albă decorată cu palmieri şi fântâni, este simplu, interiorul nu abuzează nici el de culoare pe suprafeţe extinse, materialele fiind naturale, lemn şi piatră, doar unele accesorii permiţându-şi artificii cromatice sau de material.

Intrarea în hotel acţionează ca un ecran între zgomotoasa şi vibranta lume de afară şi tihna din interiorul hotelului. Schimbarea atmosferei este instantanee. Recepţia, barul şi restaurantul curg dintr-unul în altul şi sunt dominate de culori fără prea mulţi pigmenţi. Această configuraţie a parterului deschis încurajează relaxarea şi calmul pentru care sunt bineveniţi atât oaspeţii, cât şi localnicii. Restaurantul Opio îşi serveşte arhitecturile culinare ce fuzionează Mediterana cu ce are mai exotic Asia într-o atmosferă casual. Nimic afectat şi reverenţios în gesturi, glasuri sau încăperi. Altfel, camerele variază în mărime şi formă, dar împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru minimalism şi încântătoare opulenţă. Intrarea în băile sub formă de spa ale fiecărei camere este deschisă de uşi masive sculptate manual în Burma, în timp ce pălăriile de deasupra patului sunt din pene de papagal. Ele au fost descoperite în Camerun, unde erau purtate de triburile Bandjon în timpul ceremoniilor, reprezentând puterea şi bogăţia şefului de trib. La Puro, în schimb, sunt doar accente decorative plasate deasupra paturilor întru aducerea unei note de exotism african camerelor curate, simple în arhitectură şi mobiler. Gâştele din Guineea nu au stat nici ele de-o parte, au contribuit cu puful lor la învelirea abajururilor, dar şi la preţiozitatea decorului. Perne decorative de toate mărimile şi formele abundă atât în camere, cât şi în spaţiile publice. Făcute din bogat pictate manual sari-uri din Rajasthan, culorile vibrante, modelele imprimate şi texturile oferă un puternic contrast fundalului alb şi un efect vizual deopotrivă, îmbiind la relaxare şi tolănire. Cum relaxarea este al doilea cuvânt important pronunţat după “puro”, nou inauguratul PuroBeach Oasis del Mar i se închină cu un lifestyle concept ce include food & drinks, lounge, piscină, terasă, spa şi yoga, pe scurt tot ce poate satisface mintea corpul şi sufletul, totul alcătuit într-un pur stil polinezian bazat pe sensibilitatea asiatică de a incorpora arhitectura în natură fără a o inoportuna şi în care lemnul, grădina şi apa joacă un rol major.

Sus-amintita bună-simţire a ghidat întreaga echipă în punerea în armonie a trăsăturilor esenţiale ale culturilor majore ale lumii: clădirea îmbină spiritul senzual şi istoric al Mediteranei, secondat de serenitatea orientală prezentă în decoraţia pereţilor, a tavanelor şi podelelor, magia şi exotismul lumilor africane, hindu sau arabe transpar din ţesăturile şi mobilierul hotelului, iar prezenţa constantă a luminii, apei, focului şi peisajului întregeşte ceea ce Puro vrea să însemne.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0