fbpx

Răgaz – coffee and lounge

Tinerii arhitecţi Mihai Zăgrean, Bogdan Goţia şi Tiberiu Bucur au creat la Răgaz o ambianţă distinctă şi un spaţiu de retragere senină din oraş. Amplasată în curtea interioară a Hanului Fullton, cafeneaua este o adevărată oază de linişte, de detaşare în spiritul creativităţii.

Text: Sabin Bors
Foto: Dacian Groza

Poate mai mult decât în cazul Boema, nuka sau Toulouse, Răgaz este un spaţiu care îşi delimitează în mod clar comunitatea clienţilor. Se remarcă printre celelalte cafenele nu numai prin spaţiul experimental, contemporan, deschis, ci şi prin faptul că este rezervată nefumătorilor şi celor care apreciază produsele proaspete & bio. Elementele de design create special pentru această locaţie mizează pe armonia dintre lemn, lumină şi accente care induc ideea de relaxare.

Mobilierul de şezut, barul şi biblioteca creează în acest sens o atmosferă unică, pentru care miza nu este doar cea a comunicării, ci în egală măsură cea a reflexivităţii senine. Cufundat în scaunele tapiţate de designerul Oana Big (Pouf), ce se aseamănă mai mult unor fotolii de casă, cu o carte pe care o iei de pe rafturile asimetrice ale bibliotecii încastrate în pereţi, cel care intră la Răgaz vine în căutarea unei tihne aparte.

Barul şi corpurile de iluminat realizate de Prototip Studio propun suprafeţe deschise, aerisite, care subliniază tocmai caracterul natural şi primitor al spaţiului. Acestea reprezintă mai degrabă experimente materiale şi formale decât instrumente ale unei reţete de design care să păstreze un tipic al amenajării.

Geometriile simple, liniile clare şi diversele accente conturează astfel un sistem de organizare flexibil, de tip atelier.Faţada dinspre curtea interioară este complet vitrată şi este alcătuită din suprafaţe rabatabile ce pot deschide complet spaţiul. Finisajele interioare realizate din placaj ceramic ce imită cărămida, precum şi utilizarea unei palete restrânse de materiale, asociate în mod discret, răspund tipologiei arhitecturale a clădirii, unde s-a încercat un dialog între influenţele istorice specifice şi un discurs contemporan.

Adresă: Str. Decebal 22-24, Cluj-Napoca

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0