fbpx

Red Restaurant Bar

Dacă vreodată vă simţiţi lipsiţi de energie şi în acelaşi timp vă surâde ideea unei şedinţe de terapie cromatică, nu vă rămâne decât să treceţi pragul restaurant-barului RED.

Text: Viorica Buică
Foto: Şerban Bonciocat

Veţi descoperi o atmosferă caldă, un decor nu foarte sofisticat şi totuşi îndrăzneţ, avangardist pe alocuri, un loc special unde se poate sta de vorbă la o cafea, se poate savura un ceai rafinat sau un soi rar de vin franţuzesc servit cu preparate mediteraneene.

Amenajarea barului a exploatat vizual contextul spaţial deja existent: RED se găseşte la parterul modernei clădiri Opera Center, una dintre cele mai apreciate inserţii arhitecturale realizate după 1990 în Bucureşti. Pereţii de sticlă şi stâlpii de oţel ai ansamblului-gazdă au fost cu atât mai uşor integraţi în profilul stilistic al amenajării cu cât aceasta mizează pe transparenţă şi pe ideea de comunicare. Unui spaţiu conceput extrovertit nici că i se potrivea mai bine altă culoare decât roşul.

Cald, vibrant, picant şi dificil, instinctual, vesel şi pasional, roşul reuşeşte să lumineze orice spaţiu, conferindu-i o forţă aparte. Este însă o adevărată provocare folosirea sa în amenajările de interior, găsirea dozajului perfect care să satisfacă un anumit concept decorativ. Folosit insuficient sau pierdut între alte culori, roşul poate diminua personalitatea unei încăperi sau, din contră, folosit în exces, poate deveni apăsător şi obositor. Profesionişti ai designului, Venera Arapu şi Dinu Cismărescu au intuit cu succes soluţia ideală: în amenajarea RED fiecare combinaţie este atent studiată, roşul punctează elegant spaţiile şi, fără a fi omniprezent, devine elementul-cheie al întregului.

Barul şi restaurantul dispun de un open space generos compus din două saloane de dimensiuni diferite ce comunică printr-un hol ai cărui pereţi sunt acoperiţi cu fotografii mari, de detaliu. Dacă salonul mai mic are acces direct la birourile din Opera Center, celălalt se deschide cu un întreg perete de sticlă către o terasă cu vedere către scuarul din Piaţa Operei. Lumina naturală modelează astfel interioarele şi pune în valoare detalii de textură. Bineînţeles că acesteia i se adaugă o suită întreagă de sisteme de iluminat care preiau total controlul atunci când storurile sunt trase.

Ansamblul decorativ ar putea fi declarat cu uşurinţă unul eclectic. Diversitatea însă nu deranjează, ba din contră: în dialogul de forme şi stiluri, fiecare obiect reuşeşte să îşi găsească locul potrivit, susţinut de un discurs cromatic atent studiat. Roşul canapelelor de piele sau al scaunelor din plastic cu design îndrăzneţ este completat şi dialoghează adeseori în contrapunct cu albul unor detalii sau obiecte şi cu nuanţele neutre de crem sau maro. În materie de texturi, inoxul, betonul, lemnul, sticla, pielea şi plasticul coexistă într-un întreg ce indică un rafinament aparte. De asemenea, fiecare masă este iluminată şi individual, sistemele speciale (candelabre roşii sau lămpi din inox) coborând foarte mult spre blat. Oglinzile mari ce potenţează diverse detalii formale şi pun în evidenţă pereţii marmoraţi cu stucco roşu întregesc armonia unui spaţiu mai puţin convenţional, îndrăzneţ cromatic şi dezinvolt stilistic.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0