fbpx

Remarcabile obiective turistice la primul eveniment de landscape architecture din România

Piaţa Sowwah, Parcul Fengming Mountain, Place de la Republique sunt trei mari proiecte internaţionale de landscape architecture care aduc un plus semnificativ de inovaţie şi atractivitate cunoscutelor destinaţii turistice din Emiratele Arabe Unite, Franţa şi China. Anul acesta, în iunie, la Bucureşti, în cadrul Expoconferinţei de Arhitectură LAUD, vor fi prezentate cele trei proiecte spectaculoase semnate de biroul Martha Schwartz Partners.

Remarcabile obiective turistice la primul eveniment de landscape architecture din România

Piaţa Sowwah este un spaţiu urban cu însemnătate locală de pe insula Al Maryah ce oferă un refugiu verde în mijlocul noului centru financiar şi comercial din Abu Dhabi. Sursa de inspiraţie pentru această piaţă a fost derivată din natura şi cultura inerentă a Peninsulei Arabice: dune, sisteme de irigaţii tradiţionale (Falaj), oază, textile Bedouin şi garduri vii populare în Emiratele Arabe Unite, amintind de grădinile château franţuzeşti din perioada barocă.

Remarcabile obiective turistice la primul eveniment de landscape architecture din România

Parcul Fengming Mountain, din China, este o adevarată artă geometrică. Viziunea parcului a fost inspirată de peisajele, climatul şi cultura unică din Chongqing: ceaţă şi ploaie, munţi şi văi, râuri şi terase. Pavilioane concepute pentru a reflecta munţii mistici din regiune sunt poziţionaţi strategic de-a lungul pieţei, conducând pietonii în josul “muntelui”, în zona Centrului de vânzări. Pavilioanele oferă, de asemenea, umbră şi destindere pe timpul călătoriei. Prezenţa apei este o parte importantă a experienţei din Chongqing şi este exprimată ca o “curgere” a apei din piaţa de sosirea către centrul de vânzări, folosind o varietate de efecte prin canale, piscine şi jeturi de apă.

Remarcabile obiective turistice la primul eveniment de landscape architecture din România

Place de la Republique, din Franţa, a fost recent copleşită de necesităţile de mobilitate urbană modernă. În fiecare zi, piaţa găzduieşte peste 114000 de navetişti în spaţiul de metrou şi un amalgam de autobuze turistice, taxiuri parcate, biciclişti, trafic auto. Place de la République este un nou centru de atracţie, un spaţiu de întâlnire şi dialog. Două terase încorporate în continuitatea pieţei îi încurajează pe oameni să ia loc şi să se relaxeze. Partea de sud-vest a pieţei găzduieşte un pavilion de 162 m2, proiectat de TVK, o clădire unică, împrejmuită de geamuri pentru a păstra o impresie de continuitate a acestui spaţiu singular. Place de la République este în prezent cea mai mare piaţă pietonală din Paris.

Markus Jatsch este arhitect şi urbanist, membru al Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici şi al Societăţii Regale pentru încurajarea Artelor, Industriilor şi Comerţului.

“Sunt extrem de încântat de faptul că profesia de landscape architect va obţine în sfârşit recunoaşterea de care avea nevoie în România cu prilejul viitoarei conferinţe LAUD. Sunt foarte bucuros să vorbesc la acest eveniment despre Martha Schwartz Partners şi abordarea noastră amplă de arhitectură peisagistică şi urbanism. Designul trebuie să fie apreciat ca un factor crucial în dezvoltarea durabilă. Prin design, putem crea un ‘sense of place’, un sentiment de apartenenţă, individualitate. Prin design le putem da posibilitatea oamenilor de a crea o conexiune emoţională cu un spaţiu prin impregnarea acestuia cu personalitate, identitate, individualitate şi unicitate”, a precizat arhitectul Markus Jatsch.

La LAUD 2014, alături de Markus Jatsch participă arhitecţi din ţară şi din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate în ultimul an în cadrul concursurilor internaţionale de arhitectură.

Expoconferinţa de Arhitectură LAUD face parte din seria expoconferinţelor internaţionale de arhitectură şi antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, GIS, RIFF şi CONTRACTOR.

Data, locaţia: 3 iunie 2014, Bucuresti
site: http://www.laud.ro/
e-mail: laud@abplusevents.com
facebook: https://www.facebook.com/expoconferinte.arhitectura

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0