fbpx

RENEXPO® South-East Europe 2009

RENEXPO® South-East Europe 2009 – Târg internaţional şi conferinţe pentru energie regenerabilă şi eficienţă energetică în construcţii şi renovări respectiv case pasive şi cu consum redus de energie – este organizat pentru a doua oară între 11 – 13 noiembrie 2009 la Sala Palatului din Bucureşti, unind multiplicatori şi actori din Sud-Estul Europei. După premiera de succes de anul trecut, cu 60 de expozanţi (46% internaţional), 465 participanţi la conferinţe şi 1530 de vizitatori (8% internaţional) se aşteaptă la şi mai mulţi expozanţi interesaţi anul acesta, inclusiv producători, planificatori, furnizori de energie, experţi din domeniul cercetării şi dezvoltării, asociaţii, media, ministere şi autorităţi care vor prezenta vizitatorilor întreaga paletă de energii regenerabile şi eficienţă energetică. În paralel cu târgul, vor avea loc conferinţe, cu tematicile: eficienţă energetică şi case pasive, cogenerare, energie eoliană, energie solară, energie din deşeuri, hidroenergie şi bioenerige.

Experţi din domeniul politicii, economiei, asociaţiilor, cercetării şi dezvoltării vor prezenta informaţii legate de reglementări, finanţare, tehnologii, ultimele rezultate din domeniul cercetării cât şi dezvoltarea pieţei viitoare şi a strategiilor de implementare. Prin implementarea măsurilor eficienţei energetice, va creşte siguranţa de energie, se va reduce emisia de gaze, se va încuraja dezvoltarea tehnologică şi vor fi create noi locuri de muncă. Au fost făcute numeroase studii care arată, că de exemplu, România are potenţial în transformarea biomasei în energie. Resturile vegetale şi lemnoase ar putea asigura peste 60% din energia alternativă produsă în întreaga ţară. Potenţialul de energie eoliană este în dezvoltare. Folosirea energiei geotermale şi solare a fost redusă până acum la încălzire în case particulare dar hidroenergia a fost folosită de mult timp.

Fiind ţară membră a Uniunii Europene, România trebuie să respecte legea recent votată de Parlamentul European în ceea ce priveşte eficienţa energetică: până în 2019 toate clădirile nou-construite în Uniunea Europeană, trebuie să producă energia pe care o consumă. Pentru clădirile publice, termenul limită este 2016.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0