fbpx

Rigips Trophy România, prima ediţie locală organizată de Saint-Gobain Rigips

În 2013, Saint-Gobain Construction Products România – Rigips Business Unit a lansat Rigips Trophy România prima ediţie locală a competiţiei Saint-Gobain Gypsum International Trophy. Competiţia internaţională se organizează, începând cu anul 1998, o dată la fiecare 2 ani, într-o capitală europeană, fiind unul din cele mai importante evenimente din industria gipsului. Competiţia a fost creată cu scopul recunoaşterii şi răsplătirii calităţii şi unicităţii execuţiei sistemelor uscate (utilizând gips-cartonul) şi umede (utilizând ipsosul) de către firmele de construcţii, trofeul promovând excelenţa şi inovaţia în folosirea produselor pe bază de gips şi a sistemelor aferente. Totodată trofeul stimulează crearea de soluţii noi, care răspund provocărilor momentului: eficienţă energetică, protecţia mediului înconjurător, dezvoltarea durabilă.

Rigips Trophy România promovează proiecte deosebite în care sunt folosite soluţiile şi sistemele Rigips® şi care răspund cerinţelor menţionate, şi recunoaşte, în acelaşi timp, profesionalismul în execuţie pentru echipele de constructori şi importanţa bunei colaborări dintre diversele echipe implicate în realizarea unui proiect de succes: constructor, arhitect, inginer structurist, aplicator/montator, furnizor de materiale etc.

Competiţia este structurată în şase categorii: gips-carton (spaţii interioare dintr-o cladire nouă sau renovarea unei clădiri existente, la care s-au folosit sisteme pentru pereţi, plafoane şi podele), ipsos (proiectele în care sunt folosite produsele şi sistemele pe bază de ipsos care au ca rezultat interioare şi exterioare unice şi finisarea de cea mai înaltă calitate), inovaţii şi soluţii durabile (proiecte care excelează în folosirea unor materiale de construcţie prietenoase cu mediul, sau proiecte care oferă soluţii inovatoare, sau care folosesc soluţiile Rigips într-un mod neconvenţional), clădiri rezidenţiale (spaţii interioare dintr-o clădire de locuinţe nouă sau renovată, care ilustrează folosirea sistemelor bazate pe produse performante, sau îmbunătaţiri estetice relevante sectorului), solutii mixte (spaţii interioare dintr-o clădire nouă, sau spaţii renovate din clădiri existente, din sectoare precum leisure, comercial şi retail) şi soluţii pentru segmente speciale (premiază realizările de spaţii interioare dintr-o clădire nouă, sau spaţii renovate dintr-o clădire existentă, aparţinând unuia din segmentele următoare: educaţie, spitale şi/sau hoteluri), perioada de înscriere fiind 1 noiembrie – 3 decembrie.

În competiţie se pot înscrie toate construcţiile care vor fi finalizate până la data de 31 decembrie 2013, care nu au participat la ediţiile anterioare ale concursului Saint-Gobain Gypsum International Trophy, la realizarea cărora s-au folosit sisteme complete Rigips® şi în cadrul cărora a fost implicat un reprezentat al companiei.

Proiectele sunt evaluate conform criteriilor stabilite de juriul competiţiei internaţionale şi iau în considerare calitatea execuţiei, funcţionalitatea şi estetica , precum şi respectarea cerinţelor tehnice şi dezvoltarea unor soluţii inovatoare.

În cadrul unei gale de premiere ce va avea loc în data de 12 decembrie la Casa Vernescu din Bucureşti se vor desemna câştigătorii celor 6 categorii. Fiecare câştigător va primi un trofeu.

Proiectele câştigătoare pot reprezenta România la competiţia internaţională din 2014 care va avea loc la Berlin şi la care vor participa peste 30 de ţări.

România a participat la ediţiile anterioare ale Saint-Gobain Gypsum International Trophy cu proiecte precum restaurare Atheneul Roman, Plaza România – Movieplex, restaurare Palatul de Justiţie, Muzeul Naţional de Artă al României, Crystal Tower, restaurare Casa Budişteanu sau Hotelul Central din Piatra Neamţ. Acesta din urma a şi fost desemnat câştigătorul categoriei Inovaţie în 2012 la Londra, prin realizarea unor soluţii noi de închideri exterioare aplicabile unor supraînalţări, sau unor extinderi de volume.

Printre proiectele internaţionale care au câştigat premii la ediţiile anterioare ale Saint-Gobain Gypsum International Trophy se numără şi Terminalul 2 al Aeroportului din Dublin, muzeul Guggenheim din Bilbao, Centrul Acvatic din Londra, Centrul Niemeyer din Spania, Teatrul din Bordeaux sau oraşul cultural din Santiago de Compostella.

Rigips Trophy îşi propune să devină încă de la prima ediţie unul din cele mai importante evenimente pentru constructori, montatorii de gips-carton şi aplicatorii de soluţii umede de ipsos, recunoscându-le acestora profesionalismul în execuţia lucrărilor şi folosirea soluţiilor inovatoare. Totodată, fiind orientat şi către componeneta estetică şi inovatoare a soluţiilor puse în operă, trofeul premiază implicit şi calitatea arhitecturii spaţiilor selecţionate şi premiate.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0