fbpx

Rotterdam Architecture Summer School

Dacă eşti student la arhitectură şi încă nu ai planuri pentru vară, igloostudent vine în ajutorul tău şi începând cu această săptămână îţi recomandă cele mai interesante şcoli de vară. Prima destinaţie – Rotterdam.

Şcoala de Vară de la Rotterdam este un eveniment internaţional destinat studenţilor la arhitectură, urbanism sau arhitectură peisageră dar este deschis şi tinerilor absolvenţi. Programul este organizat de Rotterdam Academy of Architecture and Urban Design şi reuneşte studenţi din toate colţurile lumii, sub îndrumarea unor arhitecţi şi urbanişti cu o vastă experienţă. Vor fi organizate excursii de studii şi o serie de experţi vor ţine prelegeri şi vor face aprecieri critice cu privire la proiectele de atelier.

Tema ediţiei din 2011 a Şcolii de Vară de Arhitectură din Rotterdam este Delta Infratecture: aspecte legate de proiectarea unor elemente de infrastructură în delta Rhine–Meuse–Scheldt din Olanda.

Populaţia Olandei se confruntă de secole cu problema inundaţiilor. După 1953, când a avut loc ultimul dezastru de acest fel, olandezii au decis să construiască Delta Works, unul dintre cele mai ample proiecte de protejare împotriva inundaţiilor şi de management al apei din toată lumea. Lucrările s-au terminat în 1997 dar în urma schimbărilor climatice şi ridicării nivelului mării, digurile necesită o serie de extinderi. În 2008 s-a constatat că Olanda necesită un nou program de intervenţii masive cu scopul de a întări protecţia împotriva inundaţilor.

Una dintre recomandări a fost ca Lacul Grevelingen, format de barajele Brouwers şi Grevelingen să devină un spaţiu de depozitare temporar pentru apa în exces de pe râurile Rhine şi Meuse. Participanţii la Şcoala de Vară sunt invitaţi să elaboreze proiecte pentru această zonă oferind răspunsuri la următoarele întrebări: care sunt noile posibilităţi turistice pentru această zonă? Cum va arăta noul baraj Brouwers în urma modificărilor pe care le va suferi? Cum pot fi combinate ecologia cu turismul?

Toate detaliile cu privire la înscriere, tema de anul acesta şi costurile pe care le implică programul, le puteţi găsi pe www.rotterdamsummerschool.com.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0