fbpx

Soluții de automatizare Somfy pentru fațade eficiente energetic

Fiecare clădire este unică și trebuie să răspundă cerințelor proprietarilor și locuitorilor pe toată durata existenței sale.

Credem în construirea de clădiri inteligente, care să asigure starea de bine a locatarilor, iar prin soluțiile Somfy de automatizare a echipamentelor de umbrire solară, a motoarelor și a sistemelor de control centralizat, oferim aceste atribute și, în plus, îmbunătățim în mod semnificativ performanța energetică a fațadelor”, susține Vlad Rovo, Country Manager Somfy România și Moldova.

Se știe că, la ora actuală, clădirile din UE utilizează aproximativ 40% din totalul energiei consumate, iar provocarea specialiștilor din domeniu constă în găsirea soluției optime care să asigure atât confortul locatarilor și accesul la lumină naturală benefică, cât și eficiența energetică.

Acest fapt nu este deloc surprinzător, având în vedere că noile reglementări și cerințe din domeniul performanței energetice presupun exigențe tot mai mari.

Cele mai noi reglementări la nivel european instituie necesitatea instalării unui sistem de umbrire automatizat deoarece, pentru a obține avantaje măsurabile semnificative de pe urma umbririi solare, automatizarea acesteia este vitală. Totodată, standardul SR EN 17037:2019 – iluminatul natural al clădirilor, recent aprobat în România, aduce noi recomandari pentru proiectarea fațadelor în vederea atingerii unui nivel superior de confort pentru locatari, prin utilizarea eficientă a luminii naturale și reducerea disconfortului vizual cauzat de strălucire.

Soluții pentru fațade performante

Fațadele cu geam clar pe care sunt instalate sisteme de umbrire solară motorizate, precum rulouri, jaluzele venețiene exterioare, perdele, jaluzele de interior, și care sunt gestionate prin intermediul unei interfețe de control centralizat reprezintă soluția optimă pentru conecta­rea utilizatorilor finali la mediul exterior. Oferă accesul optim la lumina naturală, protejează clădirea și locatarii de lumina directă atunci când este nevoie, iar grație funcționării sistemului de umbrire în tandem cu sistemele centralizate de climatizare și iluminat, se pot obține economii semnificative de energie.

Principalele avantaje ale umbririi solare dinamice constau în crearea condițiilor ideale de locuit și de lucru și creșterea gradului de confort și productivitate în clădire prin optimizarea consumului de energie prin intermediul unei singure soluții integrate.

Se primesc informații în timp real de la diverși senzori (de soare, de vânt, de temperatură, de prezență etc.) care se combină cu setări bazate pe cerințele administratorilor sau locatarilor clădirii.

Soluțiile de umbrire solară dinamică Somfy sunt scalabile pentru fiecare tip de proiect, office, rezidențial, educațional, medical sau din
domeniul hotelier, precum și adaptate diverselor condiții climatice mereu în schimbare.

În contextul noilor reglementări, aceste soluții pot contribui semnificativ la obținerea acreditărilor privind eficiența energetică și confortul locatarilor: BREEAM, LEED, Green Star, WELL s.a.

De asemenea, soluțiile Somfy de control dinamic al umbririi solare, precum Animeo, pot fi folosite fie în tandem cu produse cu protocoalele Somfy, fie cu protocoale deschise, precum KNX și LON. Soluțiile se pot integra pentru a comunica cu Sistemele de Management al Clădirilor (BMS), de exemplu, prin interfața BMS dedicată BACnet.

Somfy este liderul mondial în furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire și acces în locuințe și clădiri comerciale, iar anul acesta aniversează 50 de ani pe plan internațional. În România, compania Somfy a fost înființată în anul 2006, iar în prezent acoperă cerințele pieței la nivel național prin echipele din București și Brașov, dar și prin rețeaua de parteneri și reprezentanţi teritoriali.

www.somfy.ro, www.somfy.ro/proiecte

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0