fbpx

Soluții moderne, ferestre și uși automate GEZE în noua Primărie din Leonberg, Germania

GEZE implementează cele mai moderne soluții pentru o securitate sporită și o strategie energetică durabilă în proiectul noii clădiri a Primăriei Leonberg din Germania. Experții GEZE au susținut construcția încă din faza de planificare, iar designul a fost elaborat în funcție de necesitățile diferitelor grupuri de utilizatori ale primăriei, astfel încât zonele destinate publicului să fie ușor de găsit, accesat și utilizat pe cont propriu, mai ales de persoanele cu deficiențe de văz sau de auz. Soluțiile implementate au vizat combinarea cerințelor de protecție la incendii și a celor pentru ieșirile de urgență la cele mai înalte standarde de securitate.

Sistem de acționare pentru uși batante Powerturn – varietate de funcții și libertate creativă

În întreaga clădire se combină confortul ușilor fără bariere, controlul accesului, protecția pentru ieșirile de urgență, cât și extragerea fumului în caz de urgență. Exigențele de siguranță sunt îndeplinite astfel: unitățile de acționare Powerturn asigură deschiderea în caz de urgență, funcția Smart Swing oferă posibilitatea de a deschide ușile manual și cu ușurință, iar sistemele Powerturn F/R cu comutator de fum integrat conferă protecția necesară în caz de incendiu. Ușile antifoc și antifum, în special cele de la cantină sau din spațiile sanitare au fost echipate cu amortizoare hidraulice premium, TS 5000 R și TS 5000 RFS.

Ventilație fără obstacole – evacuarea inteligen­tă a fumului și a căldurii

Interacțiunea dintre sistemele de închidere și cele de control al climatizării pune în evidență soluțiile inteligente folosite de GEZE în construcția primăriei. În situația unui incendiu, ușile sunt deblocate folosind unitatea de evacuare a fumului și a căldurii MBZ 300, ce preia alimentarea cu energie electrică și cea de urgență, precum și coordonarea și monitorizarea sistemelor de ferestre și a componentelor ce pot fi activate individual.

Ferestrele sunt automatizate cu motoare de acționare Slimchain în versiunea Syncro, furnizând mesaje de alarmă, dar și informațiile necesare despre starea acestora (des­chise/închise, lățimea exactă a deschidere) către sistemul KNX instalat în incintă. Sistemul de evacuare a fumului și căldurii are o funcție dublă: este o aplicație orientată spre siguranță în caz de incendiu și totodată oferă o ventilație naturală zilnică pentru un aer proaspăt din foaier până în camera de consiliu.

Sistemele de acționare cu Slimchain din bucătăriile interioare de la fiecare etaj și cele din coridoare oferă aer proaspăt în atrium. Pentru a permite alimentarea cu aer din exterior în caz de incendiu, sistemele de acționare cu lanțuri Powerchain-Syncro deschid mai multe ferestre mari din exterior în zona de așteptare „Familie și educație” de la primul etaj în mai puțin de 60 de secunde în caz de incendiu.

Ușa manuală de lângă această zonă de așteptare este deschisă pe timpul zilei, dar este blocată atunci când birourile sunt închise. În caz de urgență, ușa poate fi totuși folosită de oricine prin apăsarea butonului de urgență din unitatea de comandă a ușilor GEZE TZ 300.

Adresa: IRIDE Business Park, Str. Dimitrie Pompei nr. 9-9a, Clădirea 10, etaj 2, sector 2, București I T: +40 (0) 212 507 750 I office-romania@geze.com I www.geze.ro

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0