fbpx


White November igloo

Sound House

Această casă cu vedere spre apă, amplasată pe un petec de pământ neobişnuit de îngust, profită la maxim de avantajul priveliştilor spectaculoase, păstrând totodată un caracter privat în raport cu proprietăţile adiacente. Spaţiile interioare asemănătoare unui atelier se deschid la ambele capete prin pereţi complet vitraţi. Pereţii laterali partiţionaţi creează separaţia vizuală de casele vecine

Sound House

Designul răspunde acoperirii stricte a pământului disponibil, precum şi normelor FEMA cu privire la gradul de elevare al primului etaj şi distanţa faţa de ţărm. Regulile privind gardul lateral limitează lăţimea clădirii la mai puţin de 8,5 m. Zidul în unghi de la intrare creează, date fiind aceste constrângeri, o oportunitate de a capta lumina soarelui, de a orienta privirile şi de a oferi interes formal.

Sound House

Casa este îmbrăcată în chiparos vopsit. Volumele sale vitrate desfăşoară living room-ul şi dormitorul principal la un capăt, cu bucătăria şi dormitorul pentru oaspeţi la celălalt capăt. Secţiunea de mijloc joasă şi dreptunghiulară, îmbrăcată în chiparos negru contrastant, cuprinde holul de intrare, scările, băile şi spaţiile adiţionale. Camerele vitrate de la capete oferă privelişti către apă înspre sud şi către strada principală înspre nord. Ferestrele integrează storuri retractabile pentru a controla lumina soarelui şi gradul de intimitate.

Sound House

Elevaţia în unghi dinspre nord conduce spre intrarea aflată la punctul de mijloc al casei. Acest perete în unghi orientează totodată bucătăria şi camera pentru micul dejun înspre soarele de dimineaţă, prinzând un cadru asupra străzii şi de-a lungul unei proprietăţi adiacente. Priveliştea către apă pe care o ai atunci când intri în casă este încadrată de o perspectivă definită de scara în unghi. Planul deschis al primul etaj oferă spaţii interioare de proporţii asemănătoare atelierelor, sporind scala principalelor spaţii interioare.

Sound House

Finisajele interioare păstrează estetica atelierelor, cu dulapurile bucătăriei în stejar alb natural şi uşi cu geamuri riglate. Bufetele şi faianţa sunt realizate din granit. Podelele au fost păstrate în stejar alb în toată casa.

Sound House

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0