fbpx

Spotlight – Cloud

Caitlind r.c. Brown şi Wayne Garrett (Calgary, Canada) folosesc diverse materiale şi medii de comunicare pentru a crea sculpturi, filme şi instalaţii. Proiectele lor pun accentul pe interactivitatea publicului şi pe arta ca formă de joacă, de amuzament; de asemenea, pe efectul social al luminii şi pe recontextualizarea materialelor uzuale, comune, modeste, domestice.

Text: Ioana Păunescu

CLOUD, norul electric pe care-l putem vedea, începând de la ora 20.30, lângă statuia lui Carol I de pe Calea Victoriei, a apărut deja în Canada, Rusia, Olanda, Singapore, Israel, Portugalia, Slovacia, Cehia şi Belgia. Autorii spun despre CLOUD că „a fost, în primul rând, un studiu despre lumină – despre capacitatea ei magică de a crea spaţii efemere, despre rezonanţa ei cu întunericul şi despre importanţa ei în societate.”

Spotlight - Cloud

Instalaţia, alcătuită din 6000 de becuri incandescente (funcţionale şi arse) dispuse pe un schelet metalic de aproape 700 kg, are, în reacţia publicului, o componentă importantă: sforile-întrerupătoare folosesc la aprinderea şi stingerea becurilor, adică la animarea norului, la crearea de impulsuri luminoase asemănătoare fulgerelor, la transformarea acumulării albe şi senine într-un nor negru de ploaie… „Fără oameni, CLOUD e doar pe jumătate complet.”  

Spotlight - Cloud

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0