fbpx

Superscrierea Cititorilor: concurs FFFF pentru cei care schimbă lumea prin ceea ce citesc

Fundaţia Friends For Friends (FFFF) lansează Superscrierea Cititorilor, o competiţie care îşi propune să promoveze scriitura de calitate şi poveştile care au puterea să schimbe lumea. Superscrierea Cititorilor extinde conceptul Premiilor Superscrieri – competiţie adresată autorilor, care se desfăşoara toamna –, oferindu-le cititorilor posibilitatea de a înscrie texte în competiţie.

Superscrierea Cititorilor: concurs FFFF pentru cei care schimbă lumea prin ceea ce citesc

Mecanismul este următorul: cititorii pot înscrie orice non-ficţiune românească, pe care o consideră valoroasă, pe site-ul concursului, www.ffff.ro/superscrieri. Faza a doua constă în votul publicului, care va stabili shortlist-ul competiţiei. În ultima etapă, juriul va alege câştigătorii.

Premiile se oferă atât autorului textului câştigător (300 de euro), cât şi participantului care l-a propus în concurs: peste 20 de cărţi şi produse oferite de sponsori. Aceştia sunt: Friends Advertising, F64, Humanitas, Igloo, Okian, Publica, Tea Forte România, Vellant.

Detaliile despre înscrieri – care se fac până pe 9 mai – şi regulament se regăsesc pe site-ul competiţiei.

Juriul Cititorilor este format din 15 profesionişti din diverse domenii, care pun preţ realitatea prezentată prin poveşti bine scrise (bloggeri, oameni de comunicare din corporaţii, artişti şi psihologi): Alex Ciucă, Alex Gâlmeanu, Amalia Fodor, Andreea Burlacu, Bogdana Butnar, Bogdan Theodor Olteanu, Cristi China, Corina Vasile, Elena Cîrîc, Mădălina Uceanu, Maria Besnea, Monica Jitariuc, Sintia Radu, Tudor Chirilă şi Vlad Stroescu.

Cei care participă la Superscrierea Cititorilor au şansa să încurajeze autorii care pot schimba perspectiva asupra felului în care sunt relatate evenimentele în România. Cel mai important câştig al competiţiei însă rămâne promovarea genului de scriitură care naşte câştigători de Pulitzer.

Superscrierea Cititorilor: concurs FFFF pentru cei care schimbă lumea prin ceea ce citesc

Sorin Trâncă, Preşedintele FFFF, ne spune de ce a apărut acest concurs: “Mă bucur că reuşim să extindem Premiile Superscrieri (pe care îl veţi vedea în plină desfăşurare la toamnă) şi într-o zonă la care eu ţin foarte mult, la cititori. După ce am construit un concurs unic prin faptul că e deschis tuturor categoriilor de autori, iată că reuşim acum şi un parteneriat unic: cu cititorii. În mod tradiţional, ei sunt lăsaţi un pic deoparte în concursurile de multe feluri. Să citim, deci, ceea ce merită citit.”

Alex Ciucă, membru al juriului şi blogger, este de părere că „Într-un mediu în care e tot mai simplu să publici texte, e din ce în ce mai greu să identifici scrierile care merită citite. Cred că Premiile Superscrieri, pe de o parte şi Superscrierea Cititorilor, pe de altă parte pot reprezenta o reparaţie morală pentru autorii textelor bune pe care le-am ratat până acum din cauza zgomotului.”

În lista partenerilor care susţin Superscrierea Cititorilor se numără: 121.ro, Academia Caţavencu, All Hollow, Casa mea, Decât o Revistă, Esquire, HotNews, Inspire Business, Institute, Manager Express, National Geographic, Realitatea, RFI, România Liberă, România Pozitivă, Sub25, Ziare.com.

Pentru mai multe detalii despre Superscrierea Cititorilor, exploraţi http://ffff.ro/superscrieri/.

***

Premiile Superscrieri reprezintă o competiţie care promovează jurnalismul narativ şi scriitura creativă despre oameni, evenimente şi momente reale. Competiţia îşi propune ca, în câţiva ani, să capete în România aceeaşi importanţă pe care o au premiile Pulitzer în SUA. Ediţia a doua a atras peste 350 de materiale înscrise şi premii de peste 2.500 de euro.

#Fundaţia Friends For Friends (FFFF) crede în puterea creativităţii în sens mai larg, a inovaţiei. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: Premiile Superscrieri. Non-ficţiuni care schimbă lumea – concurs de scriere creativă şi jurnalism narativ, Creative Fitness Studio – program de antrenare şi dezvoltare a creativităţii, expoziţia Ciorne 2.0 – Cum devin ideile realitate?, Biblioteca FFFF – peste 1500 de cărţi utile profesioniştilor implicaţi în industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, şi, nu în ultimul rând, evenimentele de la Caffffe Creativa.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0