fbpx

TEXTILES SURPRENANTS, DESIGN & ART – Expoziţia FUTUROTEXTILES

Expoziţia FUTUROTEXTILES vă invită la o călătorie neobişnuită şi complexă pentru a descoperi noile generaţii de textile prin intermediul artei, ştiinţei şi poeziei. Expoziţia este destinată publicului larg, începând cu cei mai mici, de la 3 ani în sus, care au ocazia să înveţe lucruri noi despre lumea care-i inconjoară, să descopere diversitatea incredibilă a textilelor în natura şi să-şi imagineze o frântură din lumea viitorului.

TEXTILES SURPRENANTS, DESIGN & ART – Expoziţia FUTUROTEXTILES

Expoziţia FUTUROTEXTILES a deschis sezonul cultural francez Tendances 2013 -2014 la Timişoara. Cu un total de 5.000 de vizitatori în 17 zile, expoziţia a avut un imens succes acolo, o recomandare în plus pentru a nu o rata la Bucureşti.

În capitală, expoziţia este prezentată la Muzeul Naţional de Istorie a României, începând cu marţi 15 octombrie, ora 19, când are loc vernisajul, în prezenţa curatoarei Caroline David şi a echipei lille3000. Un modul al expoziţiei va fi amplasat în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Design „Ion Mincu”.

TEXTILES SURPRENANTS, DESIGN & ART – Expoziţia FUTUROTEXTILES

„Originile fibrelor sunt câteodată ciudate. Cafeaua, o pietricica de bazalt, sau glicina pot da naştere unei fibre, unui fir, unei ţesături. Noile fibre par să vină direct din domeniul stiintifico-fantastic. Interactive, inteligente, supuse la tehnici diverse de enducţie, apretare şi microincapsulare, capătă proprietăţi cosmetice sau terapeutice, textilele bio-senzoriale de exemplu îţi pot modifica anumite condiţii fizice în funcţie de mediu devenind astfel antibacteriene, termoregulatoare, hidrofile, terapeutice…” – Caroline David, curatoarea expoziţiei.

TEXTILES SURPRENANTS, DESIGN & ART – Expoziţia FUTUROTEXTILES

Expoziţia este compusă din 3 părţi: cea pedagogica, în care sunt explicate originile şi diversitatea textilelor, prin materiale complementare – dosar pedagogic, chestionar ludic sau vizite interactive – cea ştiinţifică, în care se pune accentul pe tehnologia viitoare a textilelor şi cea artistică, pentru ca noile fibre şi proprietăţile lor speciale inspiră mai mult ca oricand creatorii şi designerii.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0