fbpx

The Cube ajunge la Milano

Text: Anca Rotar
Foto: Electrolux

A doua oprire a restaurantului itinerant The Cube by Electrolux, după Parc du Cinquantenaire din Bruxelles, este Piaţa Domului din Milano. Deschis până pe 26 aprilie, pentru a coincide cu Săptămâna Designului, acest spaţiu inedit îi invită pe localnici, dar şi pe vizitatori, să se bucure de o experienţă culinară unică şi de o privelişte spectaculoasă.

The Cube ajunge la Milano

Ajuns în oraşul natal al autorilor proiectului, biroul milanez Park Associati, The Cube şi-a ocupat locul de elegantă inserţie temporară pe acoperişul clădirii de la numărul 1 de pe Via Ugo Foscolo. Refuzând orice compromis, arhitecţii au optat pentru materiale de ultimă oră, sustenabile şi reciclabile. Astfel, uşor de asamblat şi dezasamblat, restaurantul este o structură modulară care, în ciuda aspectului suplu şi delicat, poate face faţă unei mari varietăţi de condiţii climatice şi chiar manifestărilor extreme ale naturii, asigurând confortul oaspeţilor.

The Cube ajunge la Milano

Panourile din aluminiu perforat, finisat în alb, accentuează deschiderea spre exterior, iar dinamicul model geometric creează senzaţia de mişcare, astfel încât The Cube pare că levitează deasupra acoperişului clădirii-gazdă. Singurul spaţiu pe care jocul transparent-opac îl ascunde privirii trecătorilor este cel destinat gătitului, experienţă exclusivistă la care pot asista doar oaspeţii restaurantului.

The Cube ajunge la Milano

The Cube are capacitatea de a găzdui până la 18 persoane în acelaşi timp, iar experienţa oferă un plus de savoare graţie prezenţei a două ingrediente foarte speciale. În primul rând, mâncarea va fi gătită la faţa locului de către bucătari celebri, folosind echipamentele sustenabile puse la dispoziţie de Electrolux. Odată terminate pregătirile, masa va fi coborâtă din tavan, pentru a fi împărţită de cei prezenţi, asigurându-se astfel o atmosferă convivială amintind de cea a localurilor tradiţionale.

The Cube ajunge la Milano

A doua surpriză este că, după cină, masa se ridică automat spre acoperiş, transformând spaţiul într-un lounge. Astfel, oaspeţii se pot bucura de conversaţie de calitate, înăuntru sau pe terasa de 50 mp, de unde pot admira priveliştea panoramică dominată de magnificul Dom milanez, dar cuprinzând, de asemenea, Palazzo Reale şi Museo del Novecento.

The Cube ajunge la Milano

Simplu, dar oferind, în acelaşi timp o mare deschidere şi versatilitate, The Cube va „încorona” experienţa Săptămânii Designului şi încurajează gândirea în afara cutiei. Sau a cubului.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0