fbpx

Trancespace: Cocoon Club

Club tehno în care Carl Cox şi Laurent Garnier sunt obişnuiţii nopţilor de vineri, Cocoon pare o proiecţie enormă a unui 3d. Deşi materialele nu sunt nicidecum futuriste (arhitecţii au folosit parchet, piele, plexiglas, Corian şi sticlă), deşi laitmotivul decorativ este insiprat din natură (floarea de cireş), clubul este în primul rând un spaţiu pe măsura muzicii tehno. Halucinant, ireal. Miile de waţi ai DJ-ilor au puterea să lichefieze pereţii, iar soundul pare că vine de pretutindeni, ca şi cum tot spaţiul ar fi o boxă gigantică.

Text: Ioana Păunescu
Foto: © Emanuel Raab/3deluxe

Urmând tradiţia legendarului său club Omen, Sven Väth, „naşul” muzicii tehno, şi-a dorit să redefinească, prin Cocoon-ul din Frankfurt am Main, cultura de clubbing contemporană. Astfel, biroul 3deluxe a proiectat un spaţiu care cuprinde un club şi două restaurante, precum şi zone de lounge, adresându-se atât clubberilor împătimiţi, cât şi cercurilor exclusiviste de clientelă aflată în permanentă căutare de ambianţă ieşită din comun şi de experienţe gastronomice unice. 3deluxe a realizat atât designul de ansamblu, cât şi fiecare detaliu în parte, de la printuri la modelele de pe pernele canapelelor BedRestaurant Silk, decorate cu cristaluri Swarovski, sau decorul tăvilor de plexiglas.

Atmosfera semi-virtuală compusă de 3deluxe este, de fapt, o interfaţă tridimensională: întreg spaţiul vibrează ca şi cum ar fi un instrument în mâna DJ-ului şi a VJ-ului.

Arhitecţii s-au inspirat în mod clar din atlasul de biologie în momentul în care au conceput interiorul clubului. Pereţii perforaţi seamănă cu o membrană celulară, deschiderile lor permiţând un flux continuu între zona de dans şi zona de tranzit InBetween. Peretele-membrană, vedeta interiorului, compus din mai multe straturi suprapuse, este completat în timpul nopţii de o proiecţie de 360°, proiecţie sincronizată cu ritmul DJ-ului. Localizate pe diferite înălţimi, 13 micro-camere cu pereţi de sticlă, în formă de capsulă, trec prin peretele-membrană, astfel încât animaţia clubului să poată fi văzută şi din interiorul acestor separeuri (diferenţiate în nişe cu canapele accesibile tuturor, VipCocoons şi respectiv separeuri de lux care pot fi închiriate pentru întreaga noapte).

Ringul de 570 mp este divizat de forma platformelor de lemn, ale căror margini curbe şi luminate formează un desen ornamental. Aflate pe cinci niveluri diferite, platformele includ o scenă, două zone pentru dans, un Vip Lounge şi trei baruri. Cel mai de impact element al clubului este pupitrul DJ-ului, din polistiren cu ceramică armată cu fibră de sticlă, a cărui formă organică pare să fi crescut o dată cu peretele-membrană.

InBetween este un “mood zone” care face legătura dintre cele două restaurante şi intrarea în Cocoon Club, fiind totodată şi zona de acces spre separeurile Cocoons. Având aproximativ 2,4 m lăţime, InBetween urmează cursul peretelui-membrană şi formează un triunghi în jurul zonei centrale de dans. Un motiv reproducând floarea de cireş, în culori de la roz la violet, se extinde pe pardoseală, pe pereţii şi pe cele 25 de insule cu canapele ale acestui lounge „de tranzit”.

Restaurantul Micro oferă, pe lângă bucătăria eurasiatică fusion, o atmosferă şi un sound care se schimbă de la cele caracteristice funcţiunii principale (lumină generoasă, muzică în surdină) la cele specifice unui lounge, pentru a deveni, noaptea, club în toată regula. Mobilierul restaurantului Micro este extrem de simplu, pe linii drepte, din lemn de bambus, peste care curge o decoraţie din 14 500 de tuburi din fibră de sticlă argintie care coboară din tavan. Pentru a le anula severitatea liniară, fibrele sunt decorate cu un complex multimedia, care le face să se mişte în ritmul muzicii. Mesele pătrate cu banchete de până la 8 locuri sunt flancate, pe de o parte, de bucătăria total deschisă şi, pe de altă parte, de pupitrul DJ-ului. În contrast cu severitatea geometrică a restaurantului, intrarea vitrată oferă o perspectivă panoramică a interiorului organic al clubului.

În BedRestaurant Silk, obiceiurile vechi, asiatice, transformă servirea mesei într-o ceremonie artistică. Cele opt canapele care formează restaurantul pot primi până la nouă persoane fiecare; meniul special (bucătărie austriacă combinată cu ingrediente asiatice) se serveşte pe măsuţe de lemn plasate în locul cotierelor canapelor.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0