fbpx

MHF – Meierhof, Trausdorf: de la locuințele servitorilor de odinioară la spațiu modern de evenimente

În urma unui concurs de design inițiat de către Fundația Esterházy în 2012 în vederea reconversiei ansamblului arhitectonic austriac aparținând cramei Esterházy, biroul AllesWirdGut a convertit un fost spațiu de locuire într-unul de evenimente. Istorica fermă de lactate din Trausdorf, Burgenland, aflată în apropierea cramei Esterházy se afla până de curând în stare de hibernare, undeva la granița dintre agricultură și delapidare.

În urma unui concurs de design inițiat de către Fundația Esterházy în 2012 în vederea reconversiei întregului ansamblu arhitectonic, câștigătoare a fost echipa de arhitecți de la AllesWirdGut. Cea dintâi fază a revitalizării a început în 2015 prin reconfigurarea fostelor locuințe ale servitorilor, în vederea căreia AllesWirdGut au colaborat pe partea de design interior cu cei de la Mobimenti, transformând spațiul într-unul de evenimente destinat domeniului viticol din apropiere.

Silueta tip vagon, simplă și imaculată, a clădirii, specifică regiunii austriece Burgenland se încadrează perfect în tonalitatea peisajului înconjurător. Odinioară fragmentat în mici apartamente, interiorul a fost complet refăcut și deschis. Corpuri de lemn cenușiu-cărbune structurează spațiul, delimitând locul diverselor funcțiuni: garderoba, spațiul de prezentare al vinurilor, bucătăria, toaletele.

Amalgamul de materiale noi alăturate celor deja existente este pus în valoare de cromatică. Ocrul gresiei, cărămiziul zidăriei și brunul grinzilor originale ce susțin acoperișul întâlnesc, în spiritul modernității, tonuri de alb și negru, contribuind la schițarea unei atmosfere primitoare.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0