fbpx

traseul urban ARTA LA INTRARE. IDENTITAR

Galeria Galateca a găzduit Sâmbătă, 10 noiembrie, deschiderea traseului urban Arta la intrare. Identitar, ediția a doua, 2018, inițiat de Asociația Culturală Neo Art România,

Etapa a doua a proiectului care aduce arta în drumul fiecărui om a demarat cu prezentarea a 32 de spații partenere din 4 orașe: București, Iași, Râmnicu Vâlcea și Cluj. Expoziția de tip “work în progress” a debutat în 1 noiembrie cu prezentarea celor 11 artiști seniori invitați: Mihai Zgondoiu – Berlin, Cosmin Paulescu – Paris, Patricia Teodorescu – Viena, Cătălin Hrimiuc – Bruxelles, Gheorghe Dican – Râmnicu Vâlcea, Felix Aftene – Iași, Ioana Olahuț – Cluj, Ghenadie Popescu, Radu Ştefan Crețu și Sergiu Chihaia, București.

Proiectul cultural intitulat ARTA LA INTRARE. IDENTITAR propune un traseu urban inedit și include lucrări a peste 37 de artiști 11 seniori și restul foarte tineri, selectați în baza unui open call. Proiectul animă spații publice din interioarele clădirilor. Lucrări de artă contemporană sunt amplasate astfel în oraș ca o întâmpinare – propunere – întrebare în drumul fiecăruia dintre noi.

ARTA LA INTRARE.IDENTITAR, pornește de la sintagma – aducem ARTA în drumul vostru – și oferă o alternativă de familiarizare a publicului larg cu arta contemporană, în acest an al Centenarului României Moderne.

Asociaţia Culturală NeoArt România a iniţiat cea de a doua ediţie a proiectului ARTA LA INTRARE care se defășoară până în decembrie 2018. Promovarea tinerilor artişti și prezentarea lucrărilor unor personalități ale culturii noastre vizuale contemporane sunt două obiective articulate armonios. Conceptul de a aduce lucrări de artă la intrarea în clădiri eterogene din București, precum și în alte spații din țară și străînătate este unul inovator. Publicul se confruntă într-un mod direct cu operele de artă fără prezentări convenționale ca cele din galerii și muzee. Întâlnirea om artă, spațiu mesaj este imaginată într-un concept curatorial nou de Anca Boeriu manager de proiect.

Partenerii strategici „ARTA LA INTRARE. IDENTITAR ” sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București. Proiectul este co-finanțat de Ministerul Culturiiși Identității Naționale.

Mai multe detalii la: www.neoartromania.ro și https://www.facebook.com/events/2192494984402637/

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0