fbpx

Trecutul şi prezentul se întâlnesc în cadrul Singer Concept Store

Înfiinţată în Statele Unite ale Americii în 1851, compania Singer a fost primul fabricant de maşini de cusut pentru uz domestic din lume, iar modelele vintage se află în continuare la mare căutare. Amplasat într-o zonă centrală şi intens circulată a Bucureştiului, pe strada Halelor, nr. 7, la parterul unei clădiri istorice, Singer Concept Store este un proiect pilot iniţiat de Singer Romania, constând într-un showroom dotat cu zonă de service, ateliere de croitorie şi birouri.

Conceptul general al amenajării a fost de a iniţia şi susţine un dialog între memorie şi prezent, şi de a combina aerul de familiaritate dat de caracterul domestic al produselor şi de prezenţa constantă a mărcii în conştiinţa colectivă timp de aproape de 200, cu câteva elemente ludice, surprinzătoare. Spaţiul este compus din două zone principale: vitrina către stradă şi showroomul din interior.

Singer_Skaarchitects_7

În zona dinspre stradă, deschisă generos către exterior, este prezentat oraşului un scurt istoric al companiei, de la începuturile sale de la mijlocul secolului 19 până în prezent, pe un fundal luminos, uniform şi personalizat cu repere din şabloanele de croitorie. Mobilierul de expunere, împreună cu o serie de elemente grafice, formează o compoziţie susţinută de o instalaţie kinetică, constând într-un model rar de maşină veche Singer pe fundalul unui ecran LED. Maşina funcţionează autonom şi imprimă un timbru auditiv, în interior, şi vizual, în exterior, prin mişcarea pedalei şi a roţii şi reprezintă legătura dintre trecut şi prezent, interior şi exterior.

Singer_Skaarchitects_8

Interiorul conţine zona centrală de expunere, un spaţiu de întâlniri compartimentat panoramic prin inserţia unui element de tâmplărie din lemn şi sticlă, o zonă pentru ateliere de croitorie şi una de service, precum şi casa de marcat. Tavanul este finisat uniform, cu un model ţesut în dreptul intrării. Întreg spaţiul este susţinut pe fundal de o draperie de catifea, în spatele căreia se află birourile firmei.

Singer_Skaarchitects_9

Mobilierul de depozitare şi expunere, mesele de lucru şi tapetul au fost toate realizate special pentru acest proiect. Lemnul este folosit cu precădere în cadrul amenajării, fiind prezent atât în varianta natur, cât şi vopsit în tonuri neutre. O serie de accente de culoare se regăsesc în piesele metalice de conexiune şi în mobilierul de expunere.

PROIECT: Singer Concept Store; ADRESA: Str. Halelor, nr. 7, Bucureşti; SUPRAFAŢA: 202 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: skaarchitects; ECHIPA: arh. Kalliopi Dimou, arh. Sorin Istudor, arh. Ștefan Păvăluță; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0