fbpx

Trieste Contemporanea Design Contest 2012

Comitetul Trieste Contemporanea, în parteneriat cu Iniţiativa Central Europeană, anunţă lansarea celei de-a zecea ediţii a Concursului Internaţional de Design Trieste Contemporanea. Competiţia este deschisă tuturor designerilor din statele membre ale Iniţiativei Central Europene, dintre care face parte şi România, dar şi celor din Estonia, Germania, Letonia, Lituania şi Turcia, iar participanţii sunt invitaţi să îşi înscrie proiectele pe pagina de web a organizatorilor, www.triestecontemporanea.it, până pe data de 31 mai 2012.

Anul acesta, tema de concurs se referă la recuperarea acelor obiecte aparţinând trecutului recent ameninţate cu dispariţia în contextul unei pieţe saturate. Acestea sunt obiecte anonime, de zi cu zi, şi pot fi produse în masă sau la scară mică. Prin urmare, scopul competiţiei este realizarea unui “atlas al memoriei”, dedicat designului anonim din ţările Europei Central-Europene, iar participanţii sunt, astfel, invitaţi să identifice un obiect aparţinând memoriei colective şi caracterizat de un design ingenios, el putând fi o unealtă ori un alt tip de echipament profesional, sau un mic obiect ce face parte dintr-o clădire. Proiectul propriu-zis va cuprinde trei fotografii ale acestui obiect pe fundal alb, două texte, dintre care primul, o scurtă descriere a obiectului şi al doilea tratând motivaţiile care au dus la alegerea sa şi o propunere de reutilizare şi redefinire, care poate fi un proiect ready-made sau o schimbare de funcţiune, prezentat pe 3 panouri în format jpg sau pdf, la rezoluţie 300 dpi. Panourile vor cuprinde toate informaţiile necesare pentru realizarea obiectului.

Propunerile vor fi analizate de un juriu compus din experţi internaţionali şi reprezentanţi ai organizatorilor, prezidat de Gillo Dorfles, care se va întruni în luna iunie. Criteriile de evaluare vor fi originalitatea şi calitatea cercetării asupra obiectului-memorie, gradul de inovare al proiectului de refolosire şi claritatea prezentării. De asemenea, juriul va selecta o serie de proiecte ce vor fi expuse la Trieste şi publicate în catalogul online al competiţiei.

www.triestecontemporanea.it

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0