fbpx

Trofeul INNERSOUND 2018 & alte impresii

Nelio Costa (Brazilia) – video și Alexandru Ştefan Murariu – muzica pentru Space Invader au câștigat trofeul INNERSOUND 2018.

A fost Innersound New Arts Festival 2018. Am numărat 65 de artiști, 25 de premiere absolute în creații muzicale, cinematografice și multimedia, 5 premiere românești. Adică un eveniment care se recomandă prin inovație și experiment.

InnerSound Trophy a ajuns la Nelio Costa (Brazilia) pentru video și Alexandru Ştefan Murariu – muzica pentru Space Invader. Trofeul InnerSound este o creație a sculptorului Liviu Marcu. Premiul de popularitate „Teodora Maftei” a mers la Eduard Fulop – video și Irina Vesa – muzica pentru Grey Area. Irina Marinescu și Ana-Maria Irimia pentru video și Dan Popescu care a realizat muzica pentru Paparuda au primit mențiunea specială. Felicitări tuturor!

Ne-am bucurat de prezența a 65 de artiști în cinci zile de festival: cvartetul de coarde Arcadia (RO), Ana Giurgiu-Bondue (RO/FR), Zona Imaginarium (RO), ansamblul cameral SonoMania, dirijoarea Simona Strungaru, Barbara Lüneburg (DE/AT), Daniel Formo (NO), Stephanie Pan / Vitaly Medvedev (NL), SiGRUN (IS), Zoli Toth (RO), Mitoș Micleușanu (RO), Rowan Tara de Freitas (GB/DE), Ioana Dobroiu (RO) și alții. Ne-am bucurat de cinci premiere românești – Stephanie Pan și Vitaly Medvedev, (Olanda) Daniel Formo (Norvegia), Sigrun (Islanda), Barbara Lueneburg (Austria), workshopul The Hand made Image – Rowan Tara de Freitas (UK – Germania).

„Îi felicit pe toți concurenții pentru participarea la un eveniment atât de special. Sper ca tot mai mulți tineri să fie încurajați să creeze filme scurte mute, un domeniu atât de ofertant și expresiv. InnerSound este în primul rând un festival de muzică contemporană, așa că aș vrea să felicit în mod deosebit pe compozitorii care au scris pentru încercările cinematografice selectate în festival. Nivelul compozitorilor români este excepțional și trebuie să îl facem cunoscuți în lumea filmului, pentru ca regizorii să colaboreze cu ei, pentru muzica din filmele lor. De asemenea, nivelul muzicienilor din ansamblul Sonomania, este impresionant, intrepretarea lor a fost extraordinară, la fel și dirijoarea Simona Strungaru”, a declarat scriitorul și regizorul Andrei Ujică, membru al juriului competiției de film mut.

„Mă bucur că tinerii cineaști și-au dorit participarea la acest festival. Îi rog să comunice colegilor lor această experiență, acum, imediat, să le povestească despre InnerSound, pentru că este vorba despre un eveniment inedit, deschis, prietenos,care le oferă multiple surse de inspirație și în care își pot exersa nelimitat creativitatea”, a spus și producătorul Claudiu Mitcu, membru al juriului competiției InnerSound.

INNERSOUND le mulțumește partenerilor, sponsorilor și tuturor celor care au fost prezenți la evenimentele din festival!

Organizatorii InnerSound New Arts Festival sunt Asociația Art&Co și Asociația OPUS.
#cofinantatdeAFCN
Parteneri Principali: Institutul Francez din București, Institutul Cultural Român, BCR, Muzeul Național al Literaturii Române, UCIMR, SACEM
Parteneri: Galateca, UNMB, Apollo 111, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Gitana Winery, Aqua Carpatica, Wearebasca, Star Management, Alldeco, UnderSound, ZOLI TOTH Project,
Partener de Mobilitate: GetPony
Parteneri Media Principali: Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România,   Libertatea, Telekom Electronic Beats
Parteneri Media: DOR, Cimro.ro, Liternet.ro, Modernism.ro, Sâmbăta Sonoră, Igloo Media, Feeder.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0