fbpx

Un însorit HARE în verdele Herăstrău

ARHITECTURĂ: Corvin Cristian Studio TEXT:Manuela Zipiși FOTO: Corvin Cristian

Peisajul parcului Herăstrău se bucură de prezența unei noi și senine oaze, nu departe de Grădina Japoneză. Concepută în nuanțe de ocru și teractotta, oaza este, de fapt noul restaurant HARE, unde echipa Corvin Cristian Studio și-a dorit un design al cărui exotism să aprindă imaginația în ton cu experiența gastronomică.

În limba japoneză, „hare” desemnează o vreme senină, însorită. În limbajul parcului Herăstrău, „HARE” se dorește o apariție senină și exotică sub auspiciile funcțiunilor sale de restaurant, bar și club. Echipa Corvin Cristian Studio s-a lăsat, desigur, inspirată de prezența în proximitate a Grădinii Japoneze din Herăstrău, – un adevărat spectacol botanic al aromelor –, conturând un mediu exotic învăluit în blândețea nuanțelor de teracotta.

 

hare_7

 

Privită din exterior, silueta clădirii se insinuează în peisaj într-o coerență a materialității: placarea cu patternul țesătură din corten este în bună armonie cu plăcile de teracotta și cu verdele vegetal. Vitrajele mari stimulează lumina și privirea să își dorească să pătrundă în restaurant, dar până atunci logoul și jocul său ludic cu cele două silabe HA RE atrag atenția, dând senzația de „puternic, memorabil, atemporal și mistic”. O apariție care lasă loc imaginației să zburde către posibile interpretări: de la Japonia și a sa caligrafie, la simbolurile maya, zeitățile aztece și până la linii vernaculare, medievale ori contemporane.

 

hare_8

 

În interior, restaurantul se desfășoară într-un plan deschis care comunică cu terasa în aceleași tonuri calde de ocru, teracotta și mobilier masiv din lemn de iroko. Barul devine o inimă riflată și punctează un binevenit contrast vizual grație placării cu marmură neagră (întâlnită și în cazul meselor). Corpurile de iluminat (design made in RO) aduc iz de beton iar parcul dă năvală și înăuntru prin ghivecele mari cu plante. După cum ne-a mărturisit echipa, la HARE, poți fi oriunde, iar călătoria este intim legată de propria imaginație: „în Tulum, Indonezia, în Japonia ori Mykonos sau în niciunul dintre aceste locuri”. Un design exotic cu un playlist pe măsură care acompaniază meniul fusion, devenind o prezență coerentă a parcului.

 

Articol publicat în igloo #204 / octombrie-noiembrie 2021 / Post Covid City

igloo_204-shop

DENUMIRE PROIECT: Restaurant HARE; AMPLASAMENT: Herăstrău, București; PROIECT: Corvin Cristian Studio realizat în colaborare cu AIM Studio; ECHIPA: arh. Corvin Cristian, arh. Alina Stoica, arh. Iulian Ungureanu, arh. Vlad Hani, arh. Ana Mălaianu; SUPRAFAŢA: 200 mp; FiINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0