fbpx

Union Jack

Un british pub amplasat chiar pe malul Dunării, la Galaţi, proiectul asociază elemente plăcut contrastante – de epocă, industriale şi contemporane – într-un ansamblu a cărui sursă de inspiraţie este spiritul Royal Navy.

Text: Ioana Păunescu
Foto: Galeria Creative Shop

Atmosfera british se regăseşte în fiecare detaliu de amenajare, dar şi în modul de construire a imaginii de ansamblu – un colaj care cuprinde, stilistic, câteva sute de ani. Touch-ul vintage se regăseşte la nivel de detaliu, în special datorită vizualurilor (picturi de mari dimensiuni, reprezentând steaguri şi diferite uniforme ale marinei britanice). Cel industrial vine, în primul rând, de la tavanul din metal perforat care sugerează cumva o atmosferă similară celei din sala motoarelor (tavanul maschează instalaţiile electrice şi de climă ale pubului); dar şi de la containerul naval, încastrat în laterala peretelui barului, de la cărămida aparentă a pereţilor (recuperată de la vechi depozite de pe malul Dunării) şi de la corpurile de iluminat cu bec aparent. Mixul eclectic de mobilier – canapele tapiţate şi draperii din catifea vişinie, rame aurite de oglinzi, scaune şi mese cu design contemporan sau specifice pub-urilor – reprezintă un alt fel de incursiune istorică, fiecare element funcţionând în tandem cu contrastele decorative. Elementul central, barul, a primit în locul tradiţionalei compoziţii din lemn masiv a oricărui pub o tratare contemporană. Arhitecţii au optat aici, din nou, pentru vizual, mai precis pentru variaţiuni pe tema „Keep Calm and Carry On” inscripţionate pe spătarul scaunelor, dispuse, alternativ cu Union Jack, pe un background neutru (betonul aparent al feţei barului).

În contrast cu interiorul, terasa generoasă (având o suprafaţă de mai bine de 150 de metri pătraţi) păstrează imaginea british/navy doar la nivelul structurii copertinei, formată din şase membrane din poliester, tensionate de o structură metalică custom made. Cu o formă inspirată din cea a unor chile de barcă, cu geometrie diferită şi amplasate la distanţe diferite, nervurile din oţel, puternic profilate pe albul membranelor, conturează o imagine organică peste peisajul liniar al Dunării.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0