fbpx

Unul din cele 5 Elemente

Drumul de la planşă la realitate poate fi de multe ori anevoios, dacă proiectul imaginat de arhitect nu este susţinut de materiale potrivite. Nu este însă şi cazul restaurantului 5 Elemente, deschis în urmă cu un an, într-o clădire veche situată în centrul capitalei, pe strada Icoanei.

Proiect: MOKA STUDIO DESIGN
Autor: arh. Raluca Niculica Popp
Coautori: st. arh. Radu Postolache, arh. Maria Oancea, arh. Adriana Popa

Unul din cele 5 Elemente

Spaţiul creat de echipa Moka Studio Design, care propune o nouă înfăţişare pentru restaurantele cu specific chinezesc, îşi dato­rează în bună măsură imaginea finală şi furnizorilor de finisaje, printre care Algabeth ocupă un loc important. Marmura Verde India care îmbracă pardoselile aduce o contribuţie ma­joră designului minimalist şi elegant al interiorului creând o atmosferă caldă şi familiară.

Unul din cele 5 Elemente

În ceea ce priveşte caracteristicile tehnice ale materialului este de remarcat finisajul periat, un finisaj relativ nou pe piaţa românească de profil, care îi oferă un atât un aspect patinat, cât şi proprietăţi antiderapante.

Unul din cele 5 Elemente

Pentru a obţine o suprafaţă continuă şi unitară, plăcile de marmură au fost debitate din lastre de dimensiuni mari, 250 x 170 x 2 cm şi recompuse în procesul de montaj conform proiectului arhitecţilor.

Unul din cele 5 Elemente

Pentru a se îndepărta cât mai mult de ima-ginea tipică a acestei categorii de localuri, caracterizată prin culori ţipătoare şi decora­ţiuni de o calitate estetică îndoielnică, autorii proiectului au ales să se întoarcă la elemen­tele primare ale filosifiei chineze – apă, pământ, foc, lemn şi metal. Toate sunt prezente în această amenajare prin finisaje, texturi şi culori. Astfel, caracterul teluric al spaţiului s-a obţinut cu ajutorul marmurei furnizate de Algabeth, care conferă substanţă şi „greutate” spaţiului. Mai mult, culoarea sa verde reuşeşte să transmită în mod discret spiritul Chinei.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0