fbpx

Vederi încântătoare. Apartament în centrul Bucureștiului amenajat de Annterior Studio

Oraș-surpriză, dacă știi să îl străbați și să îl privești cu răbdare și curiozitate, Bucureștiul oferă multă încântare în detaliile de exterior ale clădirilor sale din diverse epoci. Abia după ce reușești să pătrunzi înăuntru, deschizând uși de imobile interbelice, moderniste, ori trăgând curios cu ochiul, realizezi că în tot acest țesut urban comorile de dincolo de ziduri sunt la fel de sau probabil chiar mai surprinzătoare. În inima Bucureștiului, unul dintre cele mai recente proiecte de amenajare de interior finalizate de echipa Annterior Studio ne oferă prilejul de a păși cu încântare vizuală într-un prețios apartament circular de 90 mp.

Situat la etajul șapte al unui imobil care odinioară a fost hotel, apartamentul oferă, grație terasei mari și a ferestrelor generoase, o prețioasă belvedere asupra Bucureștiului vechi. În spiritul unui demers care a devenit deja o semnătură a Annterior Studio, s-a decis o recuperare și punere în valoare a personalității istorice a spațiului, ale cărui elemente prețioase au putut fi din fericire recuperate și integrate în amenajare. Încă din holul de la intrare, mozaicul geometric spectaculos, bine conservat, a dat linia amenajării în cheie ocru-negru care se reflectă într-un spațiu de depozitare placat cu oglindă.

annterior_igloo_200_7

„Ne-am imaginat un loc proaspăt și sofisticat, confortabil și cu poveste, care să interpreteze într-o cheie minimalist-contemporană adagiul baudelairian luxe, calme et volupté.” Annterior Studio

Alte elemente importante ale personalității spațiului care au fost recondiționate sunt parchetul de stejar și ușile solide din lemn. Acestei baze solide lemnoase a amenajării i s-a adăugat o suită de materiale la fel de puternice: marmura, metalul și betonul care se intersectează în fiecare dintre zonele conturate.

Salonul își primește oaspeții deschis, în prietenoasă legătură cu o zonă de dining și bucătăria. Aici, piese vintage deosebite, cum ar fi vitrina Art Deco sau o masă „invizibilă cu picioare crom-oglindă” realizată special pentru proiect în colaborare cu Atelier Cristian Petrescu, trasează atmosfera unei călătorii contemporane cu accente Art Deco moderniste. Doi pași mai încolo, o zonă luminoasă de zi se deschide la intersecția dialogului dintre o canapea și două fotolii ce privesc către splendida terasă. Aici, universul peisagist a fost atent pus în operă în colaborare cu Luminița Nicorici (Primitiv Plants).

annterior_igloo_200_8

Trecând în universul intim al casei, facem o primă oprire în dormitorul matrimonial unde un impresionat pat Belle-Epoque devine o inimă de esență tare și bună în jurul căreia gravitează elemente elegante precum lustrele glob. În spiritul unei anumite substanțe nobile a materialelor s-a conturat și baia principală unde vedetă este marmura, pe care o regăsim și în bucătărie (blat de lucru și backsplash), dar și, inedit, în cazul plintelor din întreaga casă.

Și pentru că spațiul o permitea, au mai fost personalizate încă două dormitoare, cu spirit diferit, dintre care se remarcă șarmantul pat cu cadru de alamă din dormitorul mic (fosta bucătărie). Baia mică te face să zâmbești încă de la intrare grație ușii din metal și sticlă, continuându-și discursul coerent în tonuri și materiale prețioase pe axa negru-auriu. Nu putem decât să ne bucurăm că în centrul Bucureștiului se întâlnesc într-o perfectă armonie trecutul și prezentul sub semnul designului de interior.

PROIECT: Amenajare de interior apartament; AMPLASAMENT: București; SUPRAFAŢĂ: 90 mp; DESIGN DE INTERIOR: Annterior Studio; ECHIPA: Anna Chițan, Maria Farcaș; FINALIZAT: 2020

Proiect publicat în igloo #200 / februarie-martie 2021 / număr aniversar

igloo_200-shop-160x205

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0