fbpx

Vernisaj expo „Paris Design en Mutation”

Miercuri, 5 mai, la 19h30, Institutul Francez din Bucureşti vă invită la vernisajul expoziţiei Paris Design en Mutation, organizată la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, în cadrul unei scenografii realizate de Lundi et Demi (Ciprian Ţocu şi Attila Kim).

Deschisă până pe 30 iunie, expoziţia prezintă şapte designeri – François Azambourg, Ruedi Baur, François Brument, Jean-Louis Fréchin, Olivier Gassies, Mathieu Lehanneur, Jean-Marie Massaud şi trei colective pariziene – Delo Lindo, EDF R&D Design şi Machin Machin, care se ocupă de marile întrebări actuale legate de mizele ecologice, energetice şi economice.

Departe de a fi preocupaţi doar de probleme estetice, aceştia se plasează pe poziţia de ”agenţi de transformare” într-o lume în schimbare. Propunând soluţii, ei deschid tuturor noi căi de a imagina obiectele care ar putea crea cadrul în care trăim.

Această expoziţie reprezintă, prin modul în care fiecare artist lansează o ipoteză şi îi dă formă, portretul unei generaţii. Nu este un catalog exhaustiv al situaţiei la nivel global, ci un ansamblu eterogen de stuaţii, care prin alăturare, pot induce o anumită direcţie de dezvoltare a designului şi pot duce la apariţia unor puncte de legătură.

Expoziţia este însoţită de un catalog editat de igloomedia, care va fi distribuit împreună cu numărul din mai al revistei igloo habitat & arhitectură.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0